Samferdselsministeren besøker Troms og Finnmark og Nordland – skal kjøre 900 km i bil

Del

Fra 29. juni til 1. juli skal samferdselsminister Jon Ivar Nygård reise i Nord-Norge for å se på en rekke veiprosjekter og veistrekninger. Han skal kjøre bil fra Alta til Narvik, og underveis vil han få orienteringer fra både Statens vegvesen og Nye Veier. Turen inkluderer også reise med hurtigbåt, besøk til Hammerfest lufthavn og befaring ved Badderen bru.

Hoveddeler av programmet (alle tidspunkt er ca-tider):

Onsdag 29. juni

08.30:  Besøk til NAF Sikkerhetshall i Alta

10.00:  Orientering/befaring ved Sennalandet

12.00:  Orientering ved Skarvbergtunnelen

14.30:  Besøk i Hammerfest inkl. lufthavn

16.40:  Reise med VargsundXpressen fra Hammerfest til Alta

Torsdag 30. juni

08.30:  Orientering/befaring ved E45, Kløfta

11.00:  Orientering/befaring ved Badderen bru

11.30:  Orientering ved Kvænangsfjellet

20.00:  Ankomst Narvik

Fredag 1. juli

09.00:  Orientering/befaring ved E6 Narviktunnelen

11.00:  Åpning av E6 Ballangen

14.00:  Ferje Bognes – Lødingen med orientering underveis

Media er velkomne til å treffe statsråden alle steder nevnt over. Kontaktperson for reisen er kommunikasjonsrådgiver Kjell Brataas, mobil: 45 29 97 12 | e-post: kjell.brataas@sd.dep.no

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Høyring: Regjeringa foreslår at òg vektarar skal få halde att passasjerar som ikkje har gyldig billett21.7.2022 14:04:22 CEST | Pressemelding

– I dag kan innleigde vektarar halde att passasjerar som ikkje har gyldig billett kun dersom dei har følge av tilsette i transportselskapet. No ønsker vi at innleigde vektarar skal få den same retten til å halde att som dei tilsette. Det er uansett stort sett berre vektarar som gjennomfører billettkontrollar i dag. Transportselskapa avheng av dei. Derfor er dette eit viktig framlegg til lovendring, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Ny flyplass i Mo i Rana: Klart for oppstart av forberedende anleggsarbeider8.7.2022 15:02:28 CEST | Pressemelding

– Nå er vi for alvor i gang med ny flyplass i Mo i Rana. Signeringen av de tre første kontraktene er på plass, og ESA har godkjent offentlig støtte til ny flyplass. Dette er gode nyheter og betyr at forberedende anleggsarbeid kan starte til høsten. Luftfarten spiller en helt spesiell og viktig rolle i Nord. Det er bra både for folk og næringsliv at Avinor og entreprenørene snart kan markere første spadetak, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Åpner for å tillate tyngre vogntog på flere veier8.7.2022 13:43:27 CEST | Pressemelding

– Vi gjør det nå mulig å åpne opp flere veier for de tyngste kjøretøyene, som tømmervogntog, modulvogntog og 24-metersvogntog. Dette er i tråd med initiativ fra transportnæringen og betyr økt effektivisering både i skogbruket og i transportnæringen. Høyere tillatt totalvekt på vogntogene vil også kunne gi færre tunge kjøretøy på veiene. Det er bra for trafikksikkerheten, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Starter gjennomgang av jernbanens organisering og selskapsstruktur6.7.2022 09:17:06 CEST | Pressemelding

– Regjeringen har store ambisjoner for norsk jernbane, med mål om flere reisende og mer gods på bane. Derfor går vi nå, i tråd med Hurdalsplattformen, i gang med en grundig gjennomgang av organisering og selskapsstruktur i sektoren. Regjeringen har allerede stanset videre konkurranseutsetting av persontransport og drift og vedlikehold på jernbanen, men det er fortsatt mye å ta tak i etter store endringer i jernbanesektoren de siste årene, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom