Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Nygård til Stavanger 22. september

Del

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård reiser torsdag 22. september til Stavanger. Der skal han delta på eit symposium om avanserte transportløysingar og vere med på dåpsseremonien for «Medstraum», verdas første heilelektriske snøggbåt.

Foto: SD
Foto: SD

Program for dagen:

Kl. 12.30: High-Level TrAM (Transport Advanced and Modular) Symposium i regi av Rogaland fylkeskommune. Stad: Scandic Stavanger City, Reidar Berges gate 7.

Kl. 14.00: Dåpsseremoni for «Medstraum», arrangør er Rogaland fylkeskommune. Stad: ved Tollboden i Stavanger sentrum.

Pressekontakt for samferdselsministeren på reisa: Kommunikasjonsrådgjevar Edvard Andersen, tlf. nr.: 905 11667, e-post: edvard.andersen@sd.dep.no

Nøkkelord

Bilder

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, vei- og jernbanesektoren og for riksveiferjene.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Statsbudsjettet 2023: Eit ansvarleg samferdselsbudsjett som tek vare på det vi har6.10.2022 10:06:44 CEST | Pressemelding

– Vi står i ein ekstraordinær situasjon no. Det er krig og energikrise i Europa, og prisane på det meste går opp. Det viktigaste for regjeringa i dette statsbudsjettet har vore å setje tryggleik og rettferdig fordeling først. Desse verdiane har òg vore styrande for samferdselsbudsjettet. Pengebruken må ta omsyn til tida vi står i. Vi har prioritert å byggje ferdig det vi har starta opp og å ta vare på den infrastrukturen vi allereie har, seier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Ønsker krav om nullutslipp i offentlige anskaffelser også for tunge varebiler29.9.2022 08:10:00 CEST | Pressemelding

- For å nå klimamålene vi har satt oss under Paris-avtalen, er det helt avgjørende å redusere utslippene fra transportsektoren. Da er vi nødt til å ta i bruk en rekke virkemidler. Noe av det vi må gjøre, er i større grad å gå over til nullutslippskjøretøy der det er mulig. Her må offentlig sektor gå foran. Jeg vil derfor innføre krav om at alle nye tunge varebiler som anskaffes av det offentlige, skal være nullutslippsbiler fra 1. januar 2023, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

Koronapandemien: 500 millioner kroner i omstillingsmidler til fylkeskommunal kollektivtransport2.9.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding

– Kollektivtransporten ble hardt rammet under pandemien. Heldigvis ser det ut til at vi har lagt det verste bak oss, men som ventet ser vi en ny normal med noe færre reisende enn før. Hjemmekontor og redusert reiseaktivitet medfører lavere inntekter for fylkeskommunene. De får derfor en omstillingspakke til kollektivtransporten på 500 millioner kroner, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom