Samferdselsdepartementet

Samferdselsminister Jon Georg Dales program under Arendalsuka

Del

Her er statsråd Jon Georg Dale sitt program for Arendalsuka:

Mandag 12. august

10:45: Dale står for den offisielle åpningen av Samferdselsteltet – en felles møteplass under Arendalsuka for alle med interesse for transport og samferdsel. Teltet står foran det gamle rådhuset i Arendal.

12:30: Dale deltar på Postens demonstrasjon av fremtidens posttilbud i en digital tid. På Kløckers plass, midt i Arendal sentrum.

14:00: Kåring av Norges smarteste by. Arrangement i regi av Statens vegvesen, Thon Hotel

20:00: Dale deltar i debatt på arrangementet "Debatt på TV - spiller det noen rolle?" i regi av Universitetet i Oslo, MS Sunnhordland, ved Batteriet

Tirsdag 13. august

08:00: Dale holder innlegg på frokostseminar i regi av Jernbanedirektoratet og Jernbanemuseet. Tema er nytenking og innovasjon i jernbanesektoren i lys av jernbanereformen. I tog på Arendal jernbanestasjon.

08:30: Dale holder innlegg på frokostseminar i regi av Nye Veier. Tema er eiutbygging i et bærekraftig perspektiv. Om bord i Statsraad Lemkuhl.

10:30: Dale innleder og er med i debatt om flyskam. Hva kan luftfartsindustrien bidra med for å redusere eget klimaavtrykk? I regi av NHO Luftfart, i Næringslivets Hus.

11:00: Dale deltar i debatt på Norske Havners seminar "Grønn Transport i det blå" med tema overføring av gods fra vei til sjø og bane. Om bord i fullriggeren Sørlandet

13:20: Dale deltar i debatt om elfly i regi av Widerøe. Thon Hotel

16:30: Dale deltar i debatt i regi av Arendalsuka sentralt: Bompenger - tar det livet av oss? I Arendal kultur- og rådhus.

20:30: Dale deltar på Veidekkes arrangement "Super Tuesday" – i debattduell om blant annet bompenger. På Clarion Hotel Tyholmen

Onsdag 14. august

10:00: Dale deltar i debatt om bærekraftig veibygging i framtiden i regi av Norconsult og AF-gruppen. Om bord i fullriggeren Sørlandet

11.40: Dale holder innlegg på Bane NORs seminar "Fremtidens jernbane er digital", på Clarion Hotel Tyholmen

13:00: Dale holder innlegg på Statens vegvesens seminar "Felles front mot arbeidslivskriminalitet". på Arendal kino

14:00: Dale holder innlegg på SWECOs seminar "Hvordan ser en smart og intelligent havn ut i fremtiden?", på Madam Reiersen

15:00: Dale står for åpningen av portalen Fairtransport.no, i regi av NLF i Samferdselsteltet

18:30: Dale holder innlegg på NLFs medlemsmøte, hos Bertel O. Steen.

Torsdag 15. august

09:00: Deltar i debatt i regi av Jernbaneforum Sør: Hvor er vyene for jernbanen? På Arendal bibliotek

Pressekontakt er kommunikasjonsrådgiver Kjell Brataas, tlf. 45 29 97 12 | e-post kjell.brataas@sd.dep.no

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Nå kan du søke midler til lokale trafikksikkerhetstiltak i 202026.2.2020 08:16:51 CETPressemelding

– Å sørge for god trafikksikkerhet er noe av det viktigste jeg gjør som samferdselsminister. Men i dette arbeidet må vi alle bidra, og lokalt engasjement er svært viktig. Med tilskuddsordningen for lokale trafikksikkerhetstiltak ønsker regjeringen å bidra til å styrke lokalt trafikksikkerhetsarbeid i regi av frivillige organisasjoner, interessegrupper, kommuner og andre lokale aktører, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Lytter til lokale politikere om Ryfast14.2.2020 12:39:43 CETPressemelding

Når hele Ryfast i Rogaland etter planen åpnes for trafikk 30. mars, vil en svært viktig veistrekning for befolkningen i Rogaland endelig være klar etter at Stortinget vedtok utbyggingen i juni 2012. Veien finansieres delvis med bompenger, og ved oppstart vil takstene være lavere enn vanlig i slike veiprosjekter. Dette er i tråd med ønskene fra lokale myndigheter. Takstene skal bli vurdert på nytt i mars 2021, ett år etter at innkrevingen er igangsatt.

Viken trakk E18-garanti: – Skaper usikkerhet13.2.2020 18:00:09 CETPressemelding

Viken fylkeskommune trakk i dag lånegarantien for E18 Lysaker-Ramstadsletta: – Det er uheldig at Viken nå trekker lånegarantien for E18 Lysaker-Ramstadsletta, som Akershus fylkeskommune vedtok i oktober 2018. En slik handling skaper usikkerhet. Ikke bare om E18, men om flere viktige samferdselsprosjekter som ligger inne i Oslopakke 3 og i den fremforhandlede byvekstavtalen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom