Salmas nysatsing tildeles kvalitetsmerket "Spesialitet"

––Vi i Salma velger aldri den enkle veien når vi driver produktutvikling. Vi har brukt mye tid og ressurser for å finne vår helt egen, ferske og milde variant av røykelaks. Vi er veldig glade for at fagjuryen anerkjenner den høye kvaliteten på produktene våre.
Det sier en fornøyd markedssjef i Salma, Jaroslava Juricova-Olsen.
Under en Matstreif-tilstelning i Oslo i dag ble hun og administrerende direktør i Salma, Emil Rognstad Østenfor, klappet opp på scenen for å ta imot Spesialitet-merke fra statssekretær i landbrukds- og matdepartementet, Ingvild Ofte Arntsen.
Det går under tretti timer fra laksen svømmer i vann til "Smoked" er ferdig. Den kaldrøkes lett på lav temperatur for å bevare ferskheten og teksturen som kjennetegner klassisk Salma.
Fagjuryen melder i sin uttalelse at den skånsomme røykemetoden gir fisken "et delikat og lett røykpreg med mild og frisk smak".
– Vi velger aldri en enkel vei
Også tradisjonsrike oster fra vesle Undredal Stølsysteri og takkestekt kjeks fra Rørosbakern fikk i dag sin plass i merkeordningen for norsk lokalmat i særklasse, Spesialitet.
Sammenliknet med et stølsysteri og Rørosbakern er Salma en betydelig større virksomhet. Jubler de over at de får Spesialitet-merket på samme måte som mange små lokalmatprodusenter gjør?
–Åja, da. Vi blir like glade som de små, minst, sier Jaroslava Juricova-Olsen.
– Salma er større enn mange små innen lokalmatsegmentet, men vi er ikke større enn at vi også blir skikkelige glade når vi høster en slik anerkjennelse for produktene våre. Spesialitet viser forbrukeren at her er det et produkt av høy kvalitet. Det betyr mye for oss, sier Juricova-Olsen.
Salma er tidligere tildelt Spesialitet-merker for sine loin-produkter og lakseburgere.
Merkeordningen Spesialitet forvaltes av stiftelsen Matmerk på oppdrag fra landbruks- og matdepartementet.
Nøkkelord
Kontakter
Marit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Anne Mette JohnsenKommunikasjonssjef
Tel:+47 909 61 602anne.mette.johnsen@matmerk.noBilder


Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat8.5.2025 12:59:14 CEST | Pressemelding
Anne Mette Johnsen er ansatt som ny administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en grundig rekrutteringsprosess med mange kvalifiserte søkere, tiltrer hun stillingen med umiddelbar virkning.
Garnvik Røkeri hedret med Spesialitet-merket for fjerde gang31.3.2025 12:31:33 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Norway Seafood Festival 2025 i Trondheim ble Garnvik Røkeri tildelt Spesialitet – merket for lokalmat i særklasse – for sitt produkt «Røkt ørret».
To produkter tildelt Spesialitet-merket på UMAMI18.3.2025 15:12:28 CET | Pressemelding
Geitramseddik fra Brokkestøylen og Havsnø Røkt Flaksalt fikk tildelt Spesialitet under åpningsdagen på UMAMI-messen. «Begge disse produktene er i særklasse i sin kategori og har derfor fortjent å få tildelt Spesialitet», sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under tildelingen.
Kvitsøylam får eksklusiv status - tildelt beskyttet geografisk betegnelse17.3.2025 12:00:00 CET | Pressemelding
- Dette er en anerkjennelse av den høye kvaliteten og den lange, rike tradisjonen for sauedrift på Kvitsøy, sier Bent Høie, statsforvalter i Rogaland.
Kvalitet i hver dråpe: Spesialitetsmerket til 4 lokale drikkeprodusenter13.3.2025 09:15:00 CET | Pressemelding
- Osterevolusjon har blitt et begrep her til lands, men du verden: Nå snakker vi om en norsk drikke-revolusjon også! De fire produsentene som tildeles Spesialitetsmerket får råvarene til å skinne, sier fagsjef Spesialitet i Stiftelsen Norsk Mat Marit Strand.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom