Salmas nysatsing tildeles kvalitetsmerket "Spesialitet"

––Vi i Salma velger aldri den enkle veien når vi driver produktutvikling. Vi har brukt mye tid og ressurser for å finne vår helt egen, ferske og milde variant av røykelaks. Vi er veldig glade for at fagjuryen anerkjenner den høye kvaliteten på produktene våre.
Det sier en fornøyd markedssjef i Salma, Jaroslava Juricova-Olsen.
Under en Matstreif-tilstelning i Oslo i dag ble hun og administrerende direktør i Salma, Emil Rognstad Østenfor, klappet opp på scenen for å ta imot Spesialitet-merke fra statssekretær i landbrukds- og matdepartementet, Ingvild Ofte Arntsen.
Det går under tretti timer fra laksen svømmer i vann til "Smoked" er ferdig. Den kaldrøkes lett på lav temperatur for å bevare ferskheten og teksturen som kjennetegner klassisk Salma.
Fagjuryen melder i sin uttalelse at den skånsomme røykemetoden gir fisken "et delikat og lett røykpreg med mild og frisk smak".
– Vi velger aldri en enkel vei
Også tradisjonsrike oster fra vesle Undredal Stølsysteri og takkestekt kjeks fra Rørosbakern fikk i dag sin plass i merkeordningen for norsk lokalmat i særklasse, Spesialitet.
Sammenliknet med et stølsysteri og Rørosbakern er Salma en betydelig større virksomhet. Jubler de over at de får Spesialitet-merket på samme måte som mange små lokalmatprodusenter gjør?
–Åja, da. Vi blir like glade som de små, minst, sier Jaroslava Juricova-Olsen.
– Salma er større enn mange små innen lokalmatsegmentet, men vi er ikke større enn at vi også blir skikkelige glade når vi høster en slik anerkjennelse for produktene våre. Spesialitet viser forbrukeren at her er det et produkt av høy kvalitet. Det betyr mye for oss, sier Juricova-Olsen.
Salma er tidligere tildelt Spesialitet-merker for sine loin-produkter og lakseburgere.
Merkeordningen Spesialitet forvaltes av stiftelsen Matmerk på oppdrag fra landbruks- og matdepartementet.
Nøkkelord
Kontakter
Marit StrandFagsjef
Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.
Anne Mette JohnsenKommunikasjonssjef
Tel:+47 909 61 602anne.mette.johnsen@matmerk.noBilder


Om Stiftelsen Norsk Mat
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Disse fem kan vinne Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris20.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Årets finalister har alle gjort en ekstraordinær innsats for å løfte restaurant- og matfag i Norge. Fra lærebøker og lærlingearbeid til rekrutteringsprosjekter har disse kandidatene med faglig stolthet inspirert unge til å søke seg til faget. Nå kan du være med og avgjøre hvem som fortjener prisen!
Ekte håndverk gir Spesialitet til Grilstad og TIND19.9.2025 14:19:38 CEST | Pressemelding
På åpningsdagen av Matstreif på Youngstorget i Oslo fikk Grilstad og TIND tildelt det offisielle kvalitetsmerket Spesialitet for sitt produkt vellagret Coppaskinke.
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
