Matmerk

Salmas nysatsing tildeles kvalitetsmerket "Spesialitet"

Del

Salma har utviklet en lettrøkt variant av sin velkjente, ferske loin. Nå er "Smoked" tildelt Spesialitet-merket for norsk lokalmat i særklasse. – Vi er stolte og glade, sier markedssjef Jaroslava Juricova-Olsen.

Fra venstre: Marit Strand, Matmerk, markedssjef Jaroslava Juricova-Olsen og adm.dir. Emil Rognstad Østenfor fra Salma, statssekretær Ingvild Ofte Arntsen fra Landbruks- og matdepartementet.
Fra venstre: Marit Strand, Matmerk, markedssjef Jaroslava Juricova-Olsen og adm.dir. Emil Rognstad Østenfor fra Salma, statssekretær Ingvild Ofte Arntsen fra Landbruks- og matdepartementet.

––Vi i Salma velger aldri den enkle veien når vi driver produktutvikling. Vi har brukt mye tid og ressurser for å finne vår helt egen, ferske og milde variant av røykelaks. Vi er veldig glade for at fagjuryen anerkjenner den høye kvaliteten på produktene våre. 

Det sier en fornøyd markedssjef i Salma, Jaroslava Juricova-Olsen.

Under en Matstreif-tilstelning i Oslo i dag ble hun og administrerende direktør i Salma, Emil Rognstad Østenfor, klappet opp på scenen for å ta imot Spesialitet-merke fra statssekretær i landbrukds- og matdepartementet, Ingvild Ofte Arntsen. 

Det går under tretti timer fra laksen svømmer i vann til "Smoked" er ferdig. Den kaldrøkes lett på lav temperatur for å bevare ferskheten og teksturen som kjennetegner klassisk Salma.

Fagjuryen melder i sin uttalelse at den skånsomme røykemetoden gir fisken "et delikat og lett røykpreg med mild og frisk smak". 

– Vi velger aldri en enkel vei

Også tradisjonsrike oster fra vesle Undredal Stølsysteri og takkestekt kjeks fra Rørosbakern fikk i dag sin plass i merkeordningen for norsk lokalmat i særklasse, Spesialitet. 

Sammenliknet med et stølsysteri og Rørosbakern er Salma en betydelig større virksomhet. Jubler de over at de får Spesialitet-merket på samme måte som mange små lokalmatprodusenter gjør?

–Åja, da. Vi blir like glade som de små, minst, sier Jaroslava Juricova-Olsen.

– Salma er større enn mange små innen lokalmatsegmentet, men vi er ikke større enn at vi også blir skikkelige glade når vi høster en slik anerkjennelse for produktene våre. Spesialitet viser forbrukeren at her er det et produkt av høy kvalitet. Det betyr mye for oss, sier Juricova-Olsen. 

Salma er tidligere tildelt Spesialitet-merker for sine loin-produkter og lakseburgere. 

Merkeordningen Spesialitet forvaltes av stiftelsen Matmerk på oppdrag fra landbruks- og matdepartementet. 

Nøkkelord

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

+ 47 926 14 992marit.strand@matmerk.no

Bilder

Fra venstre: Marit Strand, Matmerk, markedssjef Jaroslava Juricova-Olsen og adm.dir. Emil Rognstad Østenfor fra Salma, statssekretær Ingvild Ofte Arntsen fra Landbruks- og matdepartementet.
Fra venstre: Marit Strand, Matmerk, markedssjef Jaroslava Juricova-Olsen og adm.dir. Emil Rognstad Østenfor fra Salma, statssekretær Ingvild Ofte Arntsen fra Landbruks- og matdepartementet.
Last ned bilde
Salma Smoked. Foto: Lisa Westgård
Salma Smoked. Foto: Lisa Westgård
Last ned bilde

Om Matmerk

Matmerk
Matmerk
Tollbugt. 32
0157 Oslo

24 14 83 00http://www.matmerk.no/

Matmerk er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse. Vi har også ansvar for Kvalitetsystemet i landbruket og Inn på tunet.

Følg saker fra Matmerk

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Matmerk på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Matmerk

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom