Frelsesarmeen

Så innslag på Dagsrevyen – tok pennen fatt

Del

Med låta «Nå tar vi vare på hverandre» hyller Magnus Grønneberg i CC Cowboys den norske dugnadsånden. - Vi ser en spiral av godhet, mange mennesker får nå hjelp takket være dugnadsånden, forteller kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen, Geir Smith-Solevåg.

1. april så Magnus Grønneberg et innslag fra Frelsesarmeen i Tønsberg på NRKs 21-nyheter. Innslaget påpekte at over 300 000 nordmenn står nå uten jobb, og at mange sliter økonomisk.

Frelsesarmeen opplever at det er økt pågang av mennesker som spør om hjelp for første gang, og innslaget viste studenter og mange permitterte som hentet mat mens de ventet på utbetaling av dagpenger fra Nav. 
 

For CC Cowboys skulle det nå være tiden for pre-produksjon og øving til bandets store 30-års jubileumsturné. I stedet sitter de, som alle andre, hjemme, som et resultat av denne nye hverdagen.

Men etter å ha sett reportasjen på Dagsrevyen forlot Magnus Grønneberg sofaen, og satte seg ned og skrev «Nå tar vi vare på hverandre» til Frelsesarmeen. 
 

  
Vil bidra i en tid der Frelsesarmeen opplever økt pågang
Med dette musikkbidraget ønsker CC Cowboys at vi skal fortsette dugnadsånden, og oppfordrer samtidig folk til å bidra med en gave til Frelsesarmeens arbeid i en tid der Armeen opplever økt pågang av mennesker som trenger hjelp til mat – og omsorg.   

– Jeg ble veldig grepet av det jeg så, og gikk for å skrive det som falt meg inn av tekst og musikk samme kveld. Dagen derpå startet vi innspillingen. Det er mange som gjør en fantastisk dugnad om dagen, og jeg kjente at det nå var på tide å prøve å bidra for vår del, forteller Magnus Grønneberg.   


– Godhet skaper godhet

Låten lanseres derfor allerede på onsdag som en musikkvideo laget i samarbeid med Frelsesarmeen, der man oppfordres til å donere via SMS og Vipps.

– Vi i Frelsesarmeen takker varmt for engasjementet, både fra det norske folk og fra Magnus Grønneberg og hans kolleger, sier Geir Smith-Solevåg, kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen. 

– Det er inspirerende å se hvordan godhet skaper mer godhet, og vi håper låta blir til inspirasjon for enda flere gode gjerninger. 

Mye hjelp gis nå takket være dugnadsånden 
Frelsesarmeen ser mange hjelpebehov – men midt oppi dette også en spiral av godhet, hvor folk blir inspirert til å hjelpe hverandre.  

Takket være den norske dugnadsånden, får mange mennesker nå hjelp. Frelsesarmeen er tett på mennesker og møter dem der de er for å gi en hjelpende hånd, men mye hadde ikke vært mulig uten den norske dugnadsånden, forteller Smith-Solevåg.

Det norske folk
står sammen – og på grunn av dette har mange fått hjelp i den siste tiden:

  • Mat til enslige, barnefamilier og eldre er delt ut rundt omkring i landet takket være matsentraler og lokale dagligvarekjeder som har gått sammen for å gi mat til de som trenger det. For eksempel gikk lokale dagligvarekjeder i Larvik sammen nå nylig, for å samle mat til Frelsesarmeens matutdeling.  
  • Fredag før helgen fikk vi 1700 sårt trengte vannflasker til Frelsesarmeens rusomsorg, takket være et samarbeid mellom Grans Bryggerier og Rema 1000.
  • Andre aktører blir også kreative i alt det krevende og tenker nytt: som at Meny Østerås oppdaget at en del varmmat som var tiltenkt skolene – kunne gis videre til de som trenger det via vår matutdeling i Sandvika. 
  • Mange får en hjelpende hånd fra frivillige – som bruker tid og krefter på å hjelpe andre. De står på landet rundt for å dele ut mat, ringe til eldre eller synge eller spille på utsiden av eldrehjem. Senest i går spilte en gruppe frivillige fra et av våre hornorkestre i Oslo utenfor Gatehospitalet. 
  • Frivillige som er tidligere rusmisbrukere tar aktivt grep for å holde kontakt med de som trenger et samhold og fellesskap for å døyve risikoen for tilbakefall til rusen. Dette vet vi er spesielt viktig nå inn mot påsken, dette er en høytid på linje med jula, hvor alt stenges ned – og som kan oppleves som vanskelig for svært mange, og enda vanskeligere nå under koronautbruddet. 
  • Frivillige blir kreative og oppretter lokale tiltak som å gå bamsejakt i vinduene, digitale samlinger for voksne og barn og digitale gudstjenester. Vi opplever langt flere deltakere digitalt på våre gudstjenester nå, enn i normaltilstand med fysisk oppmøte i kirka.

Den slitesterke norske dugnadsånden innebærer at vi er vekselsvis mottakere og ytere av hjelp, og en viten om at vi alle lever under den samme sårbarheten. Den norske dugnadsånden er etter vår mening unik, og noe vi må ta godt vare på, sier Smith-Solevåg.

Sagt med Grønnebergs ord: Nå tar vi vare på hverandre.

Kontakter

Kommunikasjonssjef i Frelsesarmeen, Geir Smith-Solevåg
Telefon: 951 83 155

Magnus Grønneberg, telefon: 466 48 771

Bilder

Om Frelsesarmeen

Frelsesarmeen
Frelsesarmeen
Postboks 6866 St. Olavs Plass
0130 Oslo

22 99 85 00http://www.frelsesarmeen.no

Frelsesarmeen er et mangfoldig og særpreget kirkesamfunn som viser omsorg for hele mennesket ved å tilby suppe, såpe og frelse. Det vil si at vi for eksempel vil mette sultne mager, jobbe for den enkeltes verdighet og fortelle om Guds kjærlighet.

Følg pressemeldinger fra Frelsesarmeen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frelsesarmeen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom