Parat

Rune Berge, Schibsted ASA, er årets tillitsvalgt i Parat

Del

Konserntillitsvalgt i Schibsted ASA, Rune Berge, er utnevnt til årets tillitsvalgt i Parat 2021. Berge får prisen for sin lange og gode innsats for Parat, fra han meldte seg inn i 2009 og frem til i dag.

Årets tillitsvalgt i Parat, Rune Berge, Schibsted ASA. Foto: Ned Alley
Årets tillitsvalgt i Parat, Rune Berge, Schibsted ASA. Foto: Ned Alley

Rune Berge startet raskt opp en klubb i Finn.no, hvor han møtte stor motstand. Skepsisen mot fagforeninger og tariffavtale var stor i virksomheten. 
– Ledelsen ville blant annet kutte i pensjonsordningen fordi de fikk økte kostnader som følge av innføring av tariffavtalen.Saken ble omtalt i media og kommentatorer brukte ord som fagforeningsknusing, sa Parat-leder Unn Kristin Olsen i sin tale ved overrekkelsen under landsmøtemiddagen onsdag kveld.

Det er Parat Media som har foreslått Rune Berge. I sin begrunnelse skriver de blant annet:

"Etter en tid med aktiv verving og promotering av verdien av en arbeidstakerorganisasjon på arbeidsplassen, fikk årets tillitsvalgt etter hvert endret holdningen til tariffavtale og fagforening totalt. Mye takket være hans tilnærming og forståelse for helheten i selskapet og forretningsmodellen." 

For to år siden ble Rune Berge konserntillitsvalgt i Schibsted ASA.
– Også i denne rollen har han fått utrettet mye til det beste for ansatte, ledelsen og konsernet. Hans kontaktnett, den tilliten han har oppnådd og kompetansen han innehar gjør ham i stand til å benytte seg av både formelle og uformelle nettverk, sa Olsen.  

Hun fortsatte med å si at Berge er et svært godt eksempel på at det meste kan oppnås ved forståelse for helheten og betydningen av partssamarbeid i lokale selskaper og på konsernnivå. 
– Rune Berge har bygget sten på sten for å få den posisjonen han har i dag.  Fra å “stå i krigen” da han ble tillitsvalgt i Finn.no, til å være konserntillitsvalgt i Schibsted ASA, med kontor i samme etasje som konsernledelsen.Nå nyter årets tillitsvalgt stor respekt både blant ansatte og ledelse, sa Parat-lederen.

Sammen med HR-sjefen i Schibsted holdt Rune Berge innlegg om medbestemmelse på årets YS-konferanse.
– Der uttalte han blant annet at de tillitsvalgte ikke vil være sand i maskineriet – men bidra slik at omstillingene går “smoothere”. Og det er vel få bransjer hvor det har vært større omstillinger enn i mediebransjen, sa Unn Kristin Olsen. 

Parat-lederen avsluttet med å si at Rune Berge representerer den type tillitsvalgte Parat ønsker å ha –  en tillitsvalgt med stor innflytelse og som har muligheter til å påvirke beslutningene på egen arbeidsplass og i virksomheten.

Kontakter

Leder i Parat Media, Liz Ovesen,telefon: 901 17 560

Bilder

Årets tillitsvalgt i Parat, Rune Berge, Schibsted ASA. Foto: Ned Alley
Årets tillitsvalgt i Parat, Rune Berge, Schibsted ASA. Foto: Ned Alley
Last ned bilde

Om Parat

Parat
Parat
Lakkegata 23
0187 Oslo

482 10 100http://www.parat.com

Følg pressemeldinger fra Parat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Parat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Parat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom