Fellesorganisasjonen

Rødgrønt flertall for autorisasjon i Telemark

Del

De rødgrønne partiene i Telemark svarer at de er positive til autorisasjon av barnevernspedagoger og sosionomer på fersk undersøkelse.

Fellesorganisasjonen (FO) er den største fagforeningen for barnevernspedagoger og sosionomer i Norge,to yrkesgrupper som har kjempet for autorisasjon i en årrekke. Autorisasjon betyr at de som skal utøve faget må få offentlig godkjenning. Sverige, Finland og Island har lignende ordninger for sosialarbeidere, men det har ikke Norge. Nå mener FO det er på tide.  

– Barnevernspedagoger og sosionomer jobber med mennesker i sårbare situasjoner i skolen, barnevernet, Nav, rusomsorgen og sykehus blant annet. Det skulle bare mangle at man trengte autorisasjon for å gjøre den jobben, sier Mimmi Kvisvik, forbundsleder i FO.  

FO har spurt alle toppolitikerne i Telemark hva de mener om autorisasjon av sosialarbeidere. Partiene på venstresiden er mest positive til å se på autorisasjonsordningen etter valget 13. September.Se hele undersøkelsen her 

Støtte fra flere partier på venstresiden 

Telemark svarer Rødt, SV og Senterpartiet at de ønsker autorisasjon etter valget, mensArbeiderpartiet er åpen for å se på løsningen. 

Rødts førstekandidat i Telemark, Tobias Drevland Lund, er tydelig. 

– Jeg støtter en autorisasjonsordning, på linje med dagens autorisasjon av helsepersonell, for sosialpersonell, det vil si sosionomer og barnevernspedagoger, sier han. 

Han får støtte fra Jørn Langeland fra SV.  

–  Barnevernspedagoger og sosionomer må få autorisasjon på lik linje med helsepersonell. Dette har vært et krav i 40 år, og tiden er overmoden, sier Langeland. 

Terje Lien Aasland fra Arbeiderpartiet er vil se på autorisasjonsordningen. 

– Vi vil gjennomgå det norske autorisasjonssystemet for helsepersonell for å vurdere om nye yrkesgrupper bør inn, og hvilke kvalifiseringskriterier som skal legges til grunn for autorisasjon, sier han til FO.  

Også Åslaug Sem-Jacobsen fra Senterpartiet er positiv. 

–  En slik ordning vil kunne bidra til økt tillit, kvalitet og profesjonalitet i tjenestene og gi økt rettssikkerhet for barna og deres foreldre, sier hun. 

FOs forbundsleder er glad for støtten og maner til kamp frem mot valget 13. September. 

– De som trenger velferdsstaten mest skal vite at de som jobber i den har rett kompetanse og er egnet til jobben. Vi er glade for støtten fra de rødgrønne. Likevel ser vi at kampen er langt ifra over. Vi må fortsatt stå opp for tryggheten til dem som trenger det mest, sier Kvisvik.

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Fellesorganisasjonen

Fellesorganisasjonen
Fellesorganisasjonen
Mariboesgate 13
0506 Oslo

919 19 916http://www.fo.no

Fellesorganisasjonen (FO) har siden 1992 vært fagforeningen for sosialarbeidere. Vi organiserer over 31.000 barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere i Norge.

Våre medlemmer har ekspertkompetanse innenfor barnevern, Nav, tjenester til utviklingshemmede, vold og trusler i arbeidslivet, samt tariff og likelønn.

Følg pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fellesorganisasjonen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fellesorganisasjonen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom