Avinor Flysikring AS

Revidering av utrullingsplan for Remote Towers

Del

Avinor Flysikring jobber sammen med leverandøren Kongsberg Defence & Aerospace med justering av utrullingsplanen for Remote Towers. Denne reviderte planen skal behandles og vedtas i Avinor i løpet av høsten 2021.

Foto: Avinor Flysikring / Catchlight Fotostudio
Foto: Avinor Flysikring / Catchlight Fotostudio

Hovedtrekkene i revidert plan er at innflytting i det nye tårnsenteret nå planlegges i første halvår 2022. Konsekvensen av dette er at overføring av Mehamn, Røros, Rørvik og Namsos også planlegges i første halvår 2022 og Svolvær og Sogndal i andre halvår. Bakgrunnen for utsatt innflytting til det nye tårnsenteret, er behov for mer tid til utvikling, testing og godkjenning av den systemversjonen som tårnsenteret skal drives på.

Fjernstyrte tårn er i dag i operativ drift ved Røst, Vardø Hasvik og Berlevåg. Disse berøres ikke av den justerte utrullingsplanen.

-Den fjernstyrte tårndriften ved de fire eksisterende lufthavnene, Røst, Vardø, Hasvik og Berlevåg, går veldig bra, og vi ser positivt på mulighetene som teknologien gir i et langsiktig perspektiv. Når det gjelder den videre utrullingen ved de øvrige lufthavnene, har vi sammen med leverandøren Kongsberg Defence & Aerospace identifisert forbedringsmuligheter i teknologien før vi tar det nye tårnsenter-bygget i bruk. Vi setter derfor av tid for å gjennomføre nødvendige oppgraderinger og testing sammen med leverandøren før vi fortsetter den videre utrullingen. Den oppdaterte utrullingsplanen vil i den forbindelse påvirke utrullingstakten for de neste lufthavnene hvor fjernstyrte tårn skal innføres. Detaljene for hver lufthavn kommer vi tilbake til når den oppdaterte planen er endelig vedtatt i løpet av høsten, sier Jan Østby, leder for Remote Towers-programmet i Avinor Flysikring.

Bilder

Foto: Avinor Flysikring / Catchlight Fotostudio
Foto: Avinor Flysikring / Catchlight Fotostudio
Last ned bilde

Om Avinor Flysikring AS

Avinor Flysikring AS
Avinor Flysikring AS
Postboks 150
2061 Gardermoen

67 03 00 00https://avinor.no/flysikring/

Avinor Flysikring AS leverer tårntjeneste på flyplasser og fjernstyrte tårn, flygekontrolltjeneste for trafikken i norsk luftrom og teknisk infrastruktur for flynavigasjon.

Avinor Air Navigation Services delivers tower services at airports, remote tower services, en-route services and technical infrastructure for air navigation.

Følg pressemeldinger fra Avinor Flysikring AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor Flysikring AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor Flysikring AS

Avinor Flysikring og Frequentis er vinnere av internasjonalt anerkjent pris12.2.2021 11:25:08 CET | Pressemelding

Bransjemediet Air Traffic Management Magazine har tildelt Avinor Flysikring og Frequentis den prestisjetunge prisen Air Traffic Management Award 2020 i kategorien “ATM/UTM Integration” for måten selskapene sammen har klart å integrere droner i norsk luftrom. Juryen anerkjenner måten selskapene har oppnådd bedre situasjonsforståelse for dronetrafikken i luftrommet, samt en mer effektiv kommunikasjon mellom dronebrukere og flygeledere i kontrolltårn ved lufthavner.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom