Norges Triatlonforbund

Revansjelystende triatleter i Italia

Del

Det er 6 norske utøvere på startstreken i Arzachena, Italia førstkommende lørdag. Etter en litt svak start i Yokohama for noen uker siden, er det nå revansjelystende utøvere som skal utfordre de tøffe løypene i Italia.

Vetle Bergsvik Thorn under løpet i Yokohama tidligere i år. Foto: Janos M. Schmidt
Vetle Bergsvik Thorn under løpet i Yokohama tidligere i år. Foto: Janos M. Schmidt

Vil sette inn støtet på løpingen

- Et godt løp etter en hard sykkeldel blir nok nøkkelen til en topplassering her i Arzachena, forteller Vetle Thorn. Han er spent og revansjelysten etter at det ikke gikk helt som han selv forventet i forrige konkurranse.

- Jeg fikk det ikke helt til på løpingen i Yokohama. Formen tilsier at jeg skulle ha gjort det mye bedre, så jeg satser på en solid løping her i Arzachena

Hard sykkelløype

Etter 750 meter svømming hiver de seg på sykkelen, også kommer de relativt raskt inn i en lang motbakke hvor utøverne må hente ut mye krefter. De skal kjøre 3 runder, til sammen 20 kilometer.

- Sykkelløypen blir fort avgjørende. Selv om jeg tror det er vanskelig å kjøre ifra, så kan det bli veldig tøft å løpe bra etter en hard sykkeletappe, avslutter Thorn.

Sikter mot neste OL

Sportsjef Arild Tveiten er allerede godt i gang med forberedelsene til neste OL i Paris 2024.

- Dette er den første konkurransen i jakten på OL kvalifisering, og det er viktig å være med fra starten for å samle viktige poeng.

De andre norske utøverne har store ambisjoner om å utfordre Kristian Blummenfelt når han skal forsvare OL-gullet om drøye to år.

Høye ambisjoner

- Topp 10 plasseringer er målsetningene fra Casper Stornes og Vetle Bergsvik Thorn, fortsetter Tveiten.

Han er både sportsjef og hovedtrener for de norske utøverne som er blant verdenseliten.

- En god treningsfilosofi, et godt trenerteam og et lag med positive og treningsglade utøvere, det har beviselig gitt gode resultater så langt!

Casper Stornes måtte stå over forrige konkurranse på grunn av brist i ett ribben, men er nå supermotivert for å kjempe om en pallplass!

Har ikke fått vist potensialet

Stine Dale og Solveig Natvig Løvseth har ikke helt fått den oppkjøring de ønsket seg. Litt løpsskader og småsykdom har preget noe av vinteren. Dog viste fjorårssesongen at de virkelig kan prestere når alt klaffer!

- Vi håper de vil være med å kjempe om plassering blant de 20 beste, sier Arild Tveiten. Vi ønsker oss mest mulig poeng i OL-kvalifiseringen, slik at vi også kan stille med et lag i miksstafetten i Paris.

Debutanter

Cedrik Christophersen og Sebastian Wernersen debuterer i den internasjonale verdenscupen og vi håper de får vist sitt potensiale.  

- Vi tror at de er såpass sterke på sykkelen at de er med langt framme. Så får vi se hva løpingen bringer, avslutter Tveiten.

Elite Damer

Solveig Natvig Løvseth

Stine Dale

Her går starten lørdag 28.mai kl. 10.30 og løpet kan streames herfra: 2022 World Triathlon Cup Arzachena - Women - 2022 - TriathlonLIVE

Elite Herrer

Vetle Bergsvik Thorn

Casper Stornes

Sebastian Wernersen

Cedrik Bakke Christophersen

Her går starten lørdag 28.mai kl. 15.30 og løpet kan streames herfra: 2022 World Triathlon Cup Arzachena - Men - 2022 - TriathlonLIVE

Distansen for begge klassene er SPRINT. (750 m svømming, 20 km sykling og 5 km løping).

Juniorer EM i Olsztyn i Polen.

I polen har vi 4 utøvere som fredag formiddag kjemper i sine semifinaleheat for en plass i A og B finalene som går av stabelen førstkommende lørdag.

- Hovedmålet for alle er selvfølgelig å kvalifisere seg til finalen og prøve å kvalifisere seg til VM for juniorer, sier sportsjef Arild Tveiten.  For å klare dette, så må de være topp 34 i EM.

 

Her starter konkurransene allerede i dag, fredag med flere semifinaler, for så å kunne kvalifisere seg til finalene på lørdagen:

Herrer juniorer

Carl August Jensehaugen

Henrik Hodne Eliassen

Ola Rasmussen Vestbø

Damer juniorer

Sara Magndal

Finalene går på lørdagen og kan følges på: 2022 Europe Triathlon Championships Olsztyn - Juniors - 2022 - TriathlonLIVE

Resultater fra begge konkurransene legges ut på: Results — World Triathlon

Tilganger til triathlonlive.tv og mediesenter:

 

TriathlonLIVE.tv
World Triathlon is pleased to once again offer free media logins for journalists/NF media managers to watch all our races on TriathlonLIVE.tv. You should have received an email with information on how to set up your own personal login account in order to access the site for free for the season. If you did not receive this email, please email olalla.cernuda@triathlon.org.

Photo Services
World Triathlon has a team of world-class photographers to cover all of our races. We offer media with free access to all our images for news purposes, you can have access to all our photo galleries on our Media Library. If you are not registered yet or have any issues registering, please contact us and we will set you up asap. Usually, we upload hero shots of the winners a few minutes after each race and expect full galleries within 2 hours after the medal ceremonies. If you are in a hurry, contact us and we will do our best to help you.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Vetle Bergsvik Thorn under løpet i Yokohama tidligere i år. Foto: Janos M. Schmidt
Vetle Bergsvik Thorn under løpet i Yokohama tidligere i år. Foto: Janos M. Schmidt
Last ned bilde

Om Norges Triatlonforbund

Norges Triatlonforbund
Norges Triatlonforbund
Idrettens Hus, Sognsveien 73
0840 Oslo

940 26 506https://www.triatlonforbundet.no

Triatlon er en folkesport for alle barn, unge og voksne. Norges Triatlonforbund arbeider for at alle triatleter skal oppleve mestring, begeistring og fellesskap.

Følg pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Triatlonforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Triatlonforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom