Innovasjon Norge

RETTELSE - Presseinvitasjon: Bedriftsutviklingsprisen i landbruket - OBS! Riktig dato er 5. april

Del

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2021 deles ut i Kristiansand tirsdag 5. april. Vi kom dessverre i skade for å sende ut melding i morges der det sto 5. juli.

FOTO: ØYNA / VEGARD BREIE / NEDRE SKINNES
FOTO: ØYNA / VEGARD BREIE / NEDRE SKINNES

Innovasjon Norge deler hvert år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.

Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner. De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.

Prisutdelingen foregår i Kristiansand, i forbindelse med årets Norwegian Travel Workshop, som er Norges største seminar for reiselivsoperatører og reisemålsutviklere.

Arrangementet er åpent for presse

Dette er finalistene

Finalistene kommer fra Vestland, Trøndelag og Viken, og det er vidt forskjellige prosjekter de har utviklet.

Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøya i Trøndelag har rom som er bygd inn i bakken. Med bærekraftig design og materialvalg, og mat basert på lokale råvarer, har Inderøy-bedriften skapt en attraksjon med arbeidsplasser og internasjonal anerkjennelse.

- Til sommeren får vi besøk av brudepar både fra Singapore og Tyskland, som legger festen til Inderøya. Vi gjør dette primært for å skape et tilbud som lokalmiljø og samarbeidspartnere kan være stolte av, sier Frode Sakshaug, som driver stedet sammen med kona Kristine Daling Sakshaug. Les mer

Siderklynga i Hardanger har utviklet og kommersialisert koblingen mellom gårdsopplevelse, transportselskap og lokale hotell. Hovedattraksjonen er båtsafari med besøk på gårdsbruk med sidersmaking og servering av lokalmat. Det er kortreist sider produsert på gårder som ligger perfekt til mellom høye fjell og dype fjordarmer. 21 produsenter er med i dette samarbeidet.

Historien sier at epledyrking kom til Hardanger med munker for rundt 800 år siden, og sider har blitt produsert på gårdene siden 1800-tallet. Siderklyngeprosjektet har vært en sterk drivkraft for vekst og verdiskaping og viser nytten av nytenking, deling og samarbeid. Prosjektet har gitt store ringvirkninger for siderprodusentene, reiselivet og flere andre aktører i regionen.

- Målsetjinga er at når du høyrer ordet Hardanger tenkjer du ikkje fyrst og fremst på fjord og fjell, men på sider, seier Olav Bleie i Alde Sider AS, som er ein av drivkreftene i siderklynga. Les mer

Nedre Skinnes gård ligger ved Norefjell, langs Krøderfjordens grønne bredd. Her har stressfrie og lykkelige griser sin egen Pig Beach, de fôres økologisk og soyafritt og bor i skogen.

Bærekraft og dyrevelferd er viktig. På gården gjør eierne gode ting for jorda, dyra og menneskene de har rundt seg og inspirer andre til å gjøre det samme. De ønsker også å bidra til omdømmebygging, kunnskapsformidling og rekruttering til landbruket.

Skinnes gård er i utgangspunktet en helt vanlig gård som drives helhetlig og lønnsomt, men vinnerne ser muligheter og utnytter alle gårdens ressurser og tar hele verdikjeden selv. De har flere bein å stå på. Drifta på gården er økologisk produksjon av saue- og svinekjøtt, urkorn, bringebær og skinn. Produksjonen er basert på direktesalg. De driver også grønt reiseliv på gården, og det finnes ulike overnattings- og aktivitetsmuligheter.

- Vi vil bli best i verden på klima, dyrevelferd og sosiale medier, sier Live Skinnes, som driver gården sammen med mannen Kristoffer Svalastog Skinnes. Les mer

Tidspunkt

Prisutdelingen er på Thon Hotell Norge i Dronningens gate, Kristiansand.

Arrangementet begynner kl 17:30.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

FOTO: ØYNA / VEGARD BREIE / NEDRE SKINNES
FOTO: ØYNA / VEGARD BREIE / NEDRE SKINNES
Last ned bilde
Kristoffer Svalastog Skinnes og Live Skinnes på grisestranda ved Nedre Skinnes gård. FOTO: NEDRE SKINNES
Kristoffer Svalastog Skinnes og Live Skinnes på grisestranda ved Nedre Skinnes gård. FOTO: NEDRE SKINNES
Last ned bilde
Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøya. FOTO: ØYNA
Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøya. FOTO: ØYNA
Last ned bilde
Gjermund Åkre fra Edel sider. FOTO: ØYSTEIN G. HAARA
Gjermund Åkre fra Edel sider. FOTO: ØYSTEIN G. HAARA
Last ned bilde

Lenker

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0104 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom