Olav Thon Gruppen

Resultatvekst for Olav Thon Gruppen i 1. halvår

Del

Olav Thon Gruppen hadde et resultat i første halvår på 1,2 milliarder kroner, som er en kraftig resultatvekst fra samme periode i fjor.

Konsernets driftsinntekter økte med 12 % til 5.541 millioner kroner og resultatet før skatter økte med 40 % til 1.181 millioner kroner.

– Veksten fra i fjor forklares både av økte leieinntekter fra nye eiendommer og høyere gevinst ved boligsalg. Vi har seks større boligeiendommer under oppføring og i Oslo sentrum bygges det tre større eiendommer for kontor, handel og bolig. I tillegg utvides flere av våre største kjøpesentre, for å kunne tilby kundene enda flere opplevelser. På Storo i Oslo bygger vi nå også Norges største kinosenter med 14 saler. Samlet utgjorde investeringene ca. 1,5 milliarder kroner i første halvår, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

Ser positivt på videre vekst
– Våre største virksomhetsområder er innen eiendom og hotell. Veksten i norsk økonomi øker og det har vært et positivt marked for næringseiendom i første halvår. Hotellmarkedet har også utviklet seg godt i 2017, med flere overnattinger enn samme periode i fjor. Høy etterspørsel etter næringseiendom og positiv utvikling i norsk økonomi bidrar til at vi ser lyst på fremtiden. Vår finansielle posisjon og investeringer gir rom for videre vekst, sier Sperre.

Last ned halvårsrapporten for Olav Thon Gruppen HER eller last ned vedlegg nederst

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Olav Thon Gruppen

Olav Thon Gruppen
Olav Thon Gruppen
Stenersgata 2A
0105 Oslo

+47 23 08 00 00http://www.olavthon.no

Konsernet Olav Thon Gruppen omfatter mange virksomheter, hvorav kjernevirksomhetene er eiendom og hotell. De mest kjente merkenavnene våre er Thon Eiendom og Thon Hotels.

I 2019 var driftsinntektene til Olav Thon Gruppen 10,4 milliarder kroner og verdien av konsernets eiendeler var 108 milliarder kroner.

Konsernet sysselsatte i 2019 ca. 3.250 årsverk. Les årsrapportene våre her.

Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen, som gir deler av overskuddet i Olav Thon Gruppen  til samfunnsnyttige formål.

Link til våre presserom:
Olav Thon Gruppen
Thon Eiendom
Thon Hotels
Olav Thon Eiendomsselskap ASA

Følg saker fra Olav Thon Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Olav Thon Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom