Olav Thon Eiendomsselskap

Resultat for 3. kvartal 2017

Del

Olav Thon Eiendomsselskap hadde i 3. kvartal et resultat før skatter på 1.261 millioner kroner.

Konsernsjef Olav Thon under åpningen av Lego-dagene på Strømmen Storsenter i oktober 2017.
Konsernsjef Olav Thon under åpningen av Lego-dagene på Strømmen Storsenter i oktober 2017.

– Resultatene i 3. kvartal viser at det er en god utvikling i konsernet, og resultatveksten forklares blant annet av høye investeringer over flere år. En betydelig del av overskuddet i tredje kvartal er økte markedsverdier på eiendomsporteføljen, men selv uten disse hadde selskapet en resultatvekst på 6 % sammenlignet med 3. kvartal i fjor, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

Omsetningsvekst i kjøpesentrene i 3. kvartal
Olav Thon Eiendomsselskap eier og forvalter 97 kjøpesentrene, og har en sterk markedsposisjon både i Norge og Sverige.

I 3. kvartal var butikkomsetningen i kjøpesenterporteføljen som eies av konsernet 12.3 milliarder, en økning på 4 % fra samme kvartal i fjor. Butikkomsetningen i Norge var 11.5 milliarder (+5%), mens den i Sverige var 0.9 milliarder svenske kroner (uendret).

Investeringer og eiendomsprosjekter
I 3. kvartal var konsernets investeringer på 366 millioner kroner, og i årets tre første kvartaler ble det investert 1.312 millioner kroner. Det er flere større eiendomsprosjekter under oppføring, men det er ikke foretatt noen større eiendomskjøp så langt i 2017. 

– Flere av de største kjøpesentrene våre i Norge er under utvidelse, og allerede i 2018 vil Lagunen Storsenter i Bergen, Amfi Moa i Ålesund, Oasen Storsenter i Haugesund og Amfi Steinkjer utvides med betydelige areal. I tillegg blir de første delene av det store byutviklingsprosjektet Storotunet i Oslo ferdigstilt i 2018. Prosjektet ved siden av Storo Storsenter i Nydalen inneholder blant annet 149 leiligheter, hotell med 320 rom og Norges største kinosenter, sier Sperre.

Fremtidsutsikter
– Vi er godt fornøyd med resultatene i 3. kvartal.  De fleste områder av norsk økonomi utvikler seg positivt, og veksten øker. Rentene vil fortsatt holde seg lave, og markedene for næringseiendom vurderes som stabile. Forholdene ligger godt til rette for at konsernet skal kunne presentere solide resultater også i tiden fremover, sier Arne B. Sperre.

Se rapporten for 3. kvartal 2017 som vedlegg nederst eller last ned rapporten HER

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Konsernsjef Olav Thon under åpningen av Lego-dagene på Strømmen Storsenter i oktober 2017.
Konsernsjef Olav Thon under åpningen av Lego-dagene på Strømmen Storsenter i oktober 2017.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap
Stenersgata 2A
0184 Oslo

23 08 00 00http://www.olt.no

Olav Thon Eiendomsselskap ASA ble etablert i 1982, og selskapets aksjer ble notert på Oslo Børs i 1983.

Siden starten har selskapet vokst betydelig, og årlig leieinntektsnivå for selskapets eiendommer har økt fra opprinnelig 27 millioner kroner til 3.270 millioner kroner ved inngangen til 2022. Selskapets børsverdi har i samme periode økt fra 200 millioner kroner til 20 milliarder kroner.

Fra tidlig på 1990-tallet har det viktigste satsingsområde vært kjøpesentereiendom, og Olav Thon Eiendomsselskap er i dag Norges ledende kjøpesenteraktør og en betydelig aktør også i det svenske kjøpesentermarkedet.

Selskapet inngår i Olav Thon Gruppen, som er Norges største private eiendomsaktør og en av Norges største hotelloperatører (Thon Hotels). Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen.

Følg pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Eiendomsselskap på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom