Rekordstort utvalg – stadig flere velger kvalitetsribbe
Priskrig til tross; nordmenn ønsker i økende grad å betale litt ekstra for kvalitet når de handler julemiddag. - Våre premiumribber øker mest i salg. Denne dreiningen mot kvalitet er svært gledelig, sier Espen Lie, kategoriansvarlig ferskvare i MENY.

Det har skjedd mye på ribbefronten de tre-fire siste årene. Utvalget er blitt betydelig større.
- Vi har mer enn 18 varianter av ribbe, alt fra fryst, fersk, krydret og stekt. Bestselgeren er fortsatt fersk tynnribbe. Mens familieribben går noe tilbake i salg, øker etterspørselen etter ulike varianter av premiumribbe, sier Lie.
Eksempelvis er den økologiske ribben fra Grøstadsgris svært populær, langt større enn mengden tilgjengelig, mens Dry Age ribbe fra Trondheim slaktehus doblet salget i fjor og øker ytterligere 76 prosent i år. I tillegg er den frosne kvalitetsribben Jæren Smak, basert på utvalgte håndskårne gourmetribber fra store griser i Rogaland, blitt en favoritt for mange som er villige til å betale litt ekstra. Tross store salgsvolumer i fjor, selger MENY ti prosent mer av denne i år.
Også den ferske ribben - som ikke er like utsatt for det store prispresset - holder stand. 70 prosent av all ribben MENY selger, er fersk. Også i år har MENY fersk ribbe tilgjengelig i hele desember, grunnet bestilling av store partier allerede i sommer.
Kunne solgt mer
- I år vil premiumribbe stå for en tredel av det totale ribbesalget vårt. Vi selger ut alt vi får. Jeg skulle likt å vite hvor mye vi kunne solgt, om vi hadde ubegrenset tilgang. Som kokk og leder av MENY-Lauget er det svært gledelig å se en stadig kundedreining mot kvalitet, i en tid hvor lavpris får mye oppmerksomhet, sier Lie.
SLIK VELGER DU RIKTIG RIBBE:
o Velg ribbestykke ut i fra dine preferanser: Familieribbe, som har koteletten på, har mindre fett og mer rent kjøtt - derfor faller den gjerne i smak hos familier der noen ønsker magert, mens andre vil ha det tradisjonelt. Juleribben består av samme stykke som familieribben, men kotelettbeinet er fjernet, noe som gir jevnere stykke. Det gjør den lettere å steke og dele. Tynnribben har en fin fordeling mellom kjøtt og fett, noe som gir god smak og sikrer saftigheten.
o Ikke kjøp for mager ribbe. En ribbe med flotte lag fett og kjøtt gir mer smak, og fettlaget under svoren er også viktig for å få sprø svor.
o Både fersk og fryst kvalitetsribbe: De fleste vil ha fersk ribbe, men her er volumtilgangen begrenset til noen uker før jul. I stedet for å kjøpe fersk og fryse inn selv, kan et alternativ være å kjøpe en profesjonelt fryst gourmetribbe, slik som Jæren Smak.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonsrådgiver
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om MENY
MENY er Norges største supermarkedkjede med 186 butikker og en omsetning på 18,2 MRD i 2018. Hos MENY får kundene alt påhandlelisten, inkludert ferskvare. Vi skaper matglede og gir våre kunder den beste handleopplevelsen ved å ha stort utvalg, god kvalitet, matfaglige medarbeidere, høy personlig service – samt muligheter for gode kjøp gjennom hundrevis av billige varer. MENY - som også tilbyr det samme utvalget til de samme prisene levert hjem på døra (meny.no) - er en del av NorgesGruppen.
Følg saker fra MENY
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra MENY
MENY har reddet 300 000 matporsjoner fra å bli kastet28.12.2020 08:00:00 CET | Pressemelding
Gjennom matredder-appen Too Good To Go har MENY-butikkene nå reddet 300 000 matporsjoner fra å bli kastet. Dette tilsvarer 750 tonn CO2-utslipp spart. Enkle og kundevennlige tiltak bidrar i kampen mot matsvinn.
Gir bort julemat til rusavhengige18.12.2020 09:48:40 CET | Pressemelding
Julemat og juletradisjoner er viktige for oss alle, ikke minst for dem som sliter med rus. I samarbeid med «Idretten Skaper Sjanser», gir MENY derfor bort 200 poser med julemat til rusavhengige.
Mer variasjon, vegetar, alkoholfritt og moderne julekaker13.12.2020 09:40:30 CET | Pressemelding
Tradisjoner står sterkt i jula, men vi ser likevel noen nye trender. Vi spiser oss gjennom flere ulike juleretter, handler mer vegetar, velger oftere kvalitet, drikker mer alkoholfritt og baker andre julekaker enn de «sju slagene».
Håndlagde eggprodukter til topps i Norges største lokalmatpris18.9.2020 13:23:08 CEST | Pressemelding
Ek Gårdskjøkken vinner MENYs Matskattstipend 2020 og får kr. 300 000 til å utvikle nye produkter av egg. Nøisom får kr. 200 000 til nye alkoholfrie drikker, mens Askim frukt- & bærpresseri får kr. 100 000 for å fremme norsk bær og frukt. Landbruk- og matminister Olaug Bollestad offentliggjorde i dag vinnerne av Norges største lokalmatpris.
Spennende finalister i Norges største lokalmatpris1.7.2020 07:30:00 CEST | Pressemelding
Seks av MENYs 450 lokalmatprodusenter står igjen som finalister i årets Matskattstipend. Alle er unike produsenter som vektlegger lokal forankring, innovasjon og bærekraft. Vinnerne offentliggjøres av landbruk- og matminister Olaug Bollestad i september.
Lokalmatprodusentene får 10 millioner i støtte21.5.2020 09:53:12 CEST | Pressemelding
I april kjøpte kundene langt mer lokalmat enn de pleier. Og med MENYs løfte om å gi 10 % av kjøpssummen tilbake, deler dagligvarekjeden nå ut kr. 10,2 millioner. Støtten skal hjelpe småskalaprodusentene gjennom koronakrisen.
Gir penger tilbake for å redde norsk lokalmat30.3.2020 08:22:47 CEST | Pressemelding
Koronakrisen rammer norske lokalmatleverandører hardt. MENY frykter mange kan gå konkurs. Nå gir supermarkedkjeden 10 prosent av omsetningen tilbake til produsentene. I tillegg er prisene på over 3000 lokalmatprodukter satt ned.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom