Rekordresultater for Nortura under NM i kjøttprodukter
Nortura hanket inn hele 18 medaljer og to norgesmestertitler da bransjens beste grill- og spekematprodukter ble kåret torsdag kveld. Med det setter bondens selskap ny personlig rekord for antall medaljer under Norgesmesterskapet.

NM i kjøttprodukter arrangeres årlig av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Grill og spekemat var tema for årets konkurranse, og over 618 produkter fra 68 norske kjøttprodusenter var påmeldt. Juryen bestod av 24 fagfolk som vurderer hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens.
- Dette ble en skikkelig festkveld for Nortura, sier fagsjef for spekemat og bacon i Nortura, Pål Espung.
- For oss som jobber med produktutvikling gir disse resultatene oss mye stolthet og en ekstra motivasjon til å utvikle enda bedre produkter til våre kunder og forbrukere som skal oppleve en høy og jevn kvalitet hver gang. Det er gøy å få det svart på hvitt at Gilde og Prior leverer produkter med kvalitet i premiumsiktet.
Både gamle travere og nye produkter blant gullmedaljevinnerne
Det var Gilde Spareribs asian style og Tronfjell spekeskinke slicet som ble tildelt den gjeve Norgesmestertittelen, og blant de ni gullmedaljene finner man både gamle travere og nyere produkter.
- Gilde Favorittsalami skuffer som vanlig ikke og har tatt medalje siden første gang den var med i 2013. Veldig gøy er det også å se at Gilde Santalona, som er et relativt nytt spekepølseprodukt, får gull. Forbrukerne har ikke helt oppdaget Santalona enda, men nå som vi kan pynte produktet med et gullmerke håper og tror vi at flere vi teste ut denne, sier Espung.
Produktgruppesjef for Gilde pølser, Stephan Hanssen Helstad, er også strålende fornøyd med resultatene.
- Vi lykkes med å få gull på både vår originale Gilde Kjøttpølse, og to av våre helt nye Gilde Pølsemakerens beste pølser. Dette er en lansering vi har jobbet mye med og vi er helt enig i at disse pølsene står til gull!
Her er den fullstendige oversikten over Norturas resultater:
NM-titler:
- Gilde Spareribs asian style
- Tronfjell spekeskinke slicet
Gull:
- Gilde Favoritt salami
- Gilde Chorizo
- Gilde kjøttpølse original
- Gilde Pølsemakerens beste Jalapeno og ost
- Gilde Pølsemakerens beste Røkt bratwurst
- Tronfjell spekeskinke slicet
- Gilde Santalona
- Gilde Svin Kjøttfulle grillben
- Gilde Spareribs asian style
Sølv:
- Prior Kylling bacon
- Prior Kyllingfilet skivet paprika/tomat
- Prior Kyllingfilet tomat/urt
Bronse:
- Gilde Stabburspølse slicet
- Gilde Wienerpølse
- Gilde Bacongrill med ost
- Gilde Salami Siliana
- Gilde Home style burger (HORECA)
- Prior Kalkun grillskiver
Nøkkelord
Kontakter
Marthine Haugen PetersenKommunikasjonsrådgiver
Tel:90 50 30 21marthine.petersen@nortura.noBilder
Om Nortura
Nortura er en av Norges største matprodusenter, med kjente merkevarer som Gilde og Prior.
Vi jobber hver dag for matglede, helse, bærekraft og verdiskaping over hele landet.
Følg pressemeldinger fra Nortura
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nortura på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nortura
Nortura legger frem en bærekraftstrategi for egg og kjøtt20.5.2022 10:00:00 CEST | Pressemelding
På et dialogmøte med statsråd Espen Barth Eide og et bredt lag av interessegrupper la Nortura i dag frem en helhetlig strategi for en mer bærekraftig egg- og kjøttproduksjon i Norge.
Mye smak i årets grill- og sommersortiment fra Gilde og Prior5.5.2022 11:56:05 CEST | Pressemelding
Når gradestokken stiger til rundt 20 grader er tiden inne for lettvint grillmat i kombinasjon med andre utendørsaktiviteter. Årets grill- og sommersortiment fra Gilde og Prior bærer preg av mye smak og proteinrike produkter.
Først ut med grilla pålegg3.5.2022 08:48:19 CEST | Pressemelding
Gilde Grilla blir Norges første pålegg som er grillet over åpen flamme. - Med Gilde Grilla tar vi grillsmaken inn i en ny kategori. Den nye påleggsserien kommer i to smaker, Flammegrillet skinke er av ren skinke med grillsmak, mens Grilla BBQ filet er krydret ytrefilet med grillkrydder, produktgruppesjef i Nortura Caroline Jilg-Scherven.
Ny pølsepakning reduserer plast med 65 prosent21.4.2022 10:10:54 CEST | Pressemelding
Gildes største pølselansering i 2022, Pølsemakerens Beste, har fått ny emballasje, og pakkes nå på et resirkulerbart pappbrett som gir en plastbesparelse på 65 prosent. Pappbrettet er satt sammen av 85 prosent papp og 15 prosent plast, og er spesielt produsert med tanke på miljøet.
Nortura økte antall Nøkkelhullsprodukter20.4.2022 16:07:03 CEST | Pressemelding
I 2021 økte Nortura volumet av Nøkkelhullsprodukter fra 18% til 19,3%. Dette er et resultat av en større satsning på sunnere produkter, der fjorårets lansering av serien Gilde lyst kjøtt var en viktig bidragsyter. Innen 2030 skal 50% av Norturas salgsvolum for egne merkevarer være Nøkkelhullsmerket.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom