Volkswagen

Rekordhøy elbilandel for Harald A. Møller AS i 2021

Del

Norges største bilimportør tror på en samlet elbilandel på opp mot 90 prosent for personbilmerkene i 2021. Det bygger videre på et rekordhøyt antall elbiler utlevert fra Harald A. Møller AS i 2020.

Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør, Harald A. Møller AS
Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør, Harald A. Møller AS

På et digitalt pressearrangement om bilmarkedet den 22. desember oppsummerte lederne i Harald A. Møller AS året så langt. I tillegg delte de sine prognoser og lanseringsplaner for 2021, hvor elektrifiseringen av bilmarkedet skyter ytterligere fart. Volkswagen Group er for fullt i gang med tidenes største elbiloffensiv, noe som vises tydelig i modellutvalget til merkene Audi, SEAT, Volkswagen og ŠKODA. Importør av merkene, Harald A. Møller AS, bidrar aktivt på vet mot målet om en elbilandel på 100 prosent i 2025.

Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør Harald A. Møller AS, peker på flere viktige avklaringer i 2020. For det første at de norske myndighetene opprettholder de viktigste kjøpsinsentivene for nullutslippsbiler, uten å straffe konvensjonell teknologi. I tillegg kom en sentral avklaring fra EØS-tilsynet ESA, som har besluttet å forlenge mulighet for momsfritak på elbiler ut 2022, begrunnet med hensyn til miljøvern.

Samtidig legger Hekneby til: – Elbilinsentivene er fortsatt avgjørende, ladeinfrastrukturen er en annen nøkkel for å nå myndighetenes 2025-mål. Særlig nå som de elektriske familiebilene kommer for fullt og elbilen blir et naturlig alternativ som bil nummer én – også i distriktene.

Elektriske, og etter hvert selvkjørende, biler blir viktige for fremtidens bærekraftige mobilitet. Bilens rolle i utformingen av fremtidens transport- og mobilitetsløsninger var også et tema som ble løftet frem på Harald A. Møllers arrangement. Regjeringen oppnevnte sommeren 2018 et uavhengig ekspertpanel som skulle vurdere den videre planleggingen av infrastruktur i sammenheng med den raske teknologiutviklingen. Regjeringens ekspertpanel understreker viktigheten av at dette perspektivet blir førende for planleggingen av fremtidig infrastruktur knyttet til transport og mobilitet. – Vi ser på nært hold den rivende utviklingen innen batteri- og nullutslippsteknologi. Bilen blir en viktig del av fremtidens mobilitets- og transportløsninger, også forsterket av digitaliseringen og utviklingen av selvkjørende teknologi, sier Hekneby.

– Året i år har vært et krevende og spesielt år på grunn av koronasituasjonen. Det har vært hektisk med planlegging og innfasing av mange nye modeller lansert av merkene våre i 2020, uttalte Hekneby. Videre forteller Hekneby at de aldri hatt en høyere etterspørsel etter elbiler enn i år, og at de tror på en elbilandel opp mot 90 prosent i 2021, på grunn av den omfattende elbilporteføljen merkene deres får neste år.

– Vi står fortsatt midt i håndteringen av en pandemi, som gjør det krevende å estimere totalmarkedet for neste år. Gitt at alle forutsetninger slår til, tror vi at personbilmarkedet kan bli opp mot 160.000 biler i 2021. Det fordrer at mange faktorer skal klaffe, tilføyer Ulf Tore Hekneby. For nyttekjøretøy er prognosen på 33.000 biler, men også dette tallet kan måtte nedjusteres, avhengig av hvordan pandemien utvikler seg sammen med andre avgjørende faktorer. Vi har uansett med oss en ambisjon om at merkene Harald A. Møller AS representerer, Volkswagen, Volkswagen Nyttekjøretøy, SEAT, CUPRA, ŠKODA og Audi, skal ta en god andel av det norske bilmarkedet også i 2021, tilføyer Hekneby.

Volkswagen

– Volkswagen har vært Norges mest kjøpte bilmerke ti år på rad, og vi har alltid med oss ambisjonen om å bli nummer én, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør for Volkswagen. – 2020 har vært et svært spennende år med introduksjonen av den nye helelektriske Volkswagen ID.3. I tillegg åpnet Volkswagen for bestilling av Volkswagen ID.4, som vi har forventninger til blir den mest kjøpte modellen fra Volkswagen i 2021. ID.3 markerte starten på en ny elektrisk modelloffensiv som blir en milepæl i Volkswagens historie.

Det kommer også en rekke andre spennende modeller fra Volkswagen i 2021. Fabrikken satser på R-modellene og det kommer hele tre nye varianter til Norge; Golf R, Tiguan R og Touareg R. Det kommer også flere ladbare hybrider med ny Golf GTE, Golf eHybrid, Tiguan eHybrid og Touareg som ladbar hybrid.

Volkswagen Nyttekjøretøy

– For Volkswagen Nyttekjøretøy ble 2020 et krevende og annerledes år, men vi er svært stolte av å oppsummere med at vi har kommet oss godt igjennom de utfordringene som koronasituasjonen har medført. Dette vitner om den styrken som ligger i organisasjonen vår og ikke minst hos alle våre 73 forhandlere. Vi er stolte og ydmyke over nok engang å bli nummer én i markedet i 2020, og det for 16. år på rad, sier Håkon Wirak, direktør for Volkswagen Nyttekjøretøy.

– Vi er også utrolig stolte av at siste år med dagens Amarok blir et «all time-high»-år, og at vi gjennom 2020 også har sluttført leveransen av Amarok til Forsvaret, sier Wirak.

SEAT

– Vi i SEAT skal utfordre hele bransjen, og alle de tradisjonelle måtene bil markedsføres, selges, kjøpes, utleveres og eies på. Det har vi gjort til gangs i 2020, hvor vi fanget oppmerksomheten med bilabonnementstjenesten Frii og et vellykket konsept for hjemlevering til nærmere 900 nybilkunder over hele landet. Vi skal fortsette å utfordre i 2021, da også med forsterket kraft fra CUPRA som lanseres i Norge neste år. Med elektrifiserte biler med et distinkt DNA, er dette modeller som kommer til å skille seg ut på norske veier, sier Ole Kristian Ågotnes, Direktør for SEAT Norge.

ŠKODA

– 2020 har vært et svært viktig år for SKODA, med både 125 års-jubileum og ikke minst lanseringen av ENYAQ iV. Samtidig har vi levert solide tall for både bensin- og dieselbilene, samt de nye ladbare utgavene av SUPERB og OCTAVIA og den praktiske bybilen, CITIGOe iV. I et år som har være preget av en rekke uforutsette utfordringer, må jeg virkelig løfte frem forhandlerne våre. De har holdt hjulene i gang med stadig nye og mer krevende restriksjoner, samtidig som de har håndtert vår største lansering noensinne. Det var store forventninger til ENYAQ iV og reservasjonslisten var lang, så forhandlerne har virkelig stått på døgnet rundt for å imøtekomme tusenvis av nye og gamle kunder. Nå ser vi frem til et 2021 hvor vi skal levere ut ENYAQ iV til forventningsfulle kunder, og virkelig begynne å ta andeler av det elektriske markedet. I tillegg kan vi glede oss til lanseringen av coupé-versjonen av ENYAQ iV. 2021 kan fort bli et historisk år for SKODA i Norge, sier Thomas Meiner, Direktør for SKODA Norge i Harald A. Møller AS.  

AUDI

–  2020 blir et rekordår for Audi. For første gang leverer vi ut over 10.000 biler til norske kunder. Det er en milepæl for oss og en enorm prestasjon, spesielt i et år med så mange uforutsette utfordringer. Forhandlerne våre har gjort en enestående jobb, og vi er stolte av det arbeidet hele Audi-organisasjonen nedlagt i år. I tillegg er det veldig gøy at Audi e-tron blir Norges mest solgte personbil i år. Nå gleder vi oss til et nytt år hvor vi skal ta med oss suksessen med e-tron videre, samtidig som vi skal lansere flere spennende, helelektriske modeller. Først ut er det nye flaggskipet vårt, Audi e-tron GT som lanseres i februar, deretter følger kompakt-SUVen Q4 e-tron og Q4 e-tron Sportback. 2020 har vært et rekordår for oss, og vi har ambisjoner om at vi også i 2021 skal levere ut biler til et femsifret antall kunder, sier Elin Sinervo, Direktør for Audi Norge i Harald A. Møller

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør, Harald A. Møller AS
Ulf Tore Hekneby, administrerende direktør, Harald A. Møller AS
Last ned bilde
Elin Rosnes Sinervo, direktør Audi
Elin Rosnes Sinervo, direktør Audi
Last ned bilde
Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy
Håkon Wirak, direktør Volkswagen Nyttekjøretøy
Last ned bilde
Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen
Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen
Last ned bilde
Thomas Meiner, direktør SKODA
Thomas Meiner, direktør SKODA
Last ned bilde
Ole Kristian Ågotnes, direktør SEAT og CUPRA
Ole Kristian Ågotnes, direktør SEAT og CUPRA
Last ned bilde
Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen
Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen
Last ned bilde

Om Volkswagen

Volkswagen
Volkswagen
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.volkswagen.no

Volkswagen er Norges mest kjøpte bilmerke, og det for tiende året på rad i 2019. Volkswagen har modeller for enhver smak, og ligger helt i tet når det gjelder teknologi, sikkerhet og miljø. Volkswagen er ledende på ladbare biler i Norge med sine elbiler og ladbare hybrider. Globalt skal Volkswagen bli verdensledende innen elektrisk mobilitet, med en produksjon på en million elbiler fra 2025.

Besøk oss gjerne på:

https://www.volkswagen.no/no.html

https://moller.no/no/nyhetsrom

https://www.volkswagen-newsroom.com/en

https://www.volkswagenag.com/

Følg saker fra Volkswagen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Volkswagen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Volkswagen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom