itslearning

Rekordhøy bruk av digital undervisning fra første dag med stengte skoler – 10 000 nye innlogginger hvert tiende minutt

Del

Bergen, 16. mars 2020 – itslearning øker nettverkskapasiteten ytterligere etter ekstraordinært mange innlogginger i dag. Mandag gikk skoler i mange land over til 100 % digital undervisning, noe som har ført til tre ganger så høy trafikk og samtidige innlogginger i itslearning plattformen. Flere skoler opplevde treghet eller utilgjengelige sider i morgentimene.

– Vi opplever en enorm økning i trafikken. Vi har tre ganger så mange brukere som vanlig, og i morgentimene var det om lag ti tusen innlogginger hvert tiende minutt, sier Johnny Anderson, kommunikasjonssjef i itslearning. 

itslearning satte i gang med å styrke kapasiteten allerede i forrige uke i påvente av økning i antall innlogginger, og har skalert opp nettverkskapasiteten og serverkapasiteten. Med flere hundre tusen brukere som logger seg på samtidig, så hopet trafikken seg allikevel opp og folk nådde ikke frem til tjenestene

- Vi oppskalerer nå nettverkskapasiteten enda mer de neste dagene og gjør flere tiltak for å sikre at alle får god tilgang til tjenestene fremover, sier Anderson 

Tiltak for å sikre tilgjengelighet for alle 

Nettverks- og kapasitetsutfordringer møter nå alle tilbydere av digitale samhandlingsverktøy. Der det er praktisk mulig, så anbefaler Itslearning skoler å fordele innlogging utover dagen, så ikke alle skoler og klasser logger på samtidig. Dette spesielt de første dagene nå, for å sikre at alle som går over til digital undervisning får god tilgang til de verktøyene de ønsker å bruke.   

itslearning evaluerer situasjonen fortløpende og vil fortsette å implementere tiltak for å sikre best mulig ytelse for landets skoler.   

Stor økning i interessen for læringsressurser  nett 

For å hjelpe skoler og lærere med overgangen til denne nye undervisningshverdagen har itslearning laget en ressursside for skoler som skal over på digital fjernundervisning, og en egen side med praktiske tips til lærere. Flere tusen lærere har nå tatt i bruk disse sidene, hjelpegrupper organiseres i sosiale medier og det er en stor interesse for praktisk hjelp til å komme i gang med digital læring. 

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon, kontakt:

Kommunikasjonssjef
Johnny Anderson
Mobil: +47 93240192
E-post: johnny.anderson@itslearning.com

Lenker

Om itslearning

itslearning
Postboks 2686
5836 Bergen

https://itslearning.com
itslearning leverer en prisbelønnet læringsplattform for skoler og universitet, som utruster lærere og hjelper millioner av studenter rundt om i verden til å realisere sitt potensial. itslearning operer i 10 land og har et internasjonalt teknologimiljø med hovedkontor i Bergen.

Følg saker fra itslearning

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra itslearning på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.