If

Reise: Åpner opp for EØS/Schengen - dette dekker reiseforsikringen

Del

På en pressekonferanse åpnet norske myndigheter i dag for reiser til EØS/Schengen f.o.m. 15. juli. Europeiske Reiseforsikring har hele tiden fulgt norske myndigheters råd, og utvider derfor dekningen i takt med dette.

I dag kom gladmeldingen om at norske myndigheter åpner for reiser til land og områder i EØS/Schengen-området med lav smittespredning fra og med 15. juli.

- Vi har gjennom hele pandemien sagt at vi tilpasser reiseforsikringens dekning etter råd og anbefalinger fra norske myndigheter. Det gjør vi selvsagt også nå. På denne måten kan kundene våre reise på ferie med tryggheten om at de er ivaretatt av både oss og norske myndigheter dersom noe skulle skje, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring, en del av If.

Det ligger an til at UDs sine reiseråd, som legger premissene for hvor reiseforsikringen gjelder og ikke, vil bli nokså geografisk betinget. Et interaktivt kart på Folkehelseinstituttet (FHI) sin nettside vil bli førende for hvilke land eller områder som omfattes. 

- Det er viktig å huske på at reiserådet som kom den 14. mars, gjelder til og med 20. august. Land og områder det åpnes opp for nå er enkeltvise unntak basert på smittespredningen, sier Handeland.

- Viktige ting som offentlig og privat sykehuskapasitet og infrastruktur kan være påvirket i områder UD fortsatt fraråder å reise til. Disse reiserådene skal man respektere, og her vil ikke forsikringen heller gjelde, sier Handeland.

Opp til den enkelte å følge med

Samtidig som det nok er kjærkomment for både feriesultne nordmenn og reisebransjen at man nå har fått en dato å forholde seg til, setter denne gradvise åpningen større krav til de reisende.

- Reiseforsikringen vil kun gjelde i de landene eller områdene myndighetene åpner opp for å reise til. Så før man planlegger en reise må man selv forsikre seg om at det stedet man ønsker å dra til er blant disse, sier Handeland.

- Vi dekker avbestillinger til områder som omfattes av reiseråd så lenge det aktuelle rådet står, samt i syv dager etterpå. Dette gjelder reiser kjøpt før reiserådet kom 14. mars. På den måten kan kundene vente så tett opptil avreise som mulig med å bestemme seg, i håp om at situasjonen kan endre seg, sier Handeland.

Det er alltid viktig at kundene tar kontakt med fly- eller reiseselskap først, dersom de selv skal avbestille en reise. Erstatningskravet sendes oss i etterkant. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i If og Europeiske Reiseforsikring.
Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i If og Europeiske Reiseforsikring.
Last ned bilde

Om If

If
If
Drammensveien 264
0283 Oslo

21 49 24 00https://www.if.no

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 6 800 dyktige medarbeidere kan 3,7 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.

Følg saker fra If

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra If på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra If

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom