Akan

Regjeringsforhandlingene: – KrF har en unik mulighet til å sette rusforebygging på kartet

Del

– KrF har programfestet at partiet skal styrke arbeidet til Akan kompetansesenter. Dette feltet har kommet i skyggen så langt i regjeringsforhandlingene. Nå har partiet en gylden mulighet til å ta fram disse spørsmålene igjen, og gjennom regjeringsforhandlingene vise at partiet fortsatt tar forebygging av rus og avhengighetsproblematikk på alvor, sier direktør i Akan kompetansesenter, Elisabeth Ege.

Elisabeth Ege
Elisabeth Ege

I KrFs partiprogram 2017-2021 heter det blant annet at KrF skal ta initiativ til en nasjonal holdningskampanje om problematikken arbeid og alkohol, og at Akan må styrkes.
Elisabeth Ege reagerer på at regjeringen i statsbudsjettforslaget for 2019 har redusert driftstilskuddet til Akan kompetansesenter med 1,5 millioner kroner, og mener KrF bør kjenne sin besøkelsestid.
– Regjeringen skriver i budsjettet at de vil prioritere psykisk helse og rusfeltet, med satsing på tidlig innsats, bedre behandling og forebygging. Videre at den vil legge prinsippet om å forebygge der man kan og reparerer der man må til grunn i folkehelsearbeidet. Et kutt i vårt driftstilskudd er etter vår mening ikke i samsvar med uttalte målsetninger, sier Ege i en kommentar.

Nøkkelord

Kontakter

Signy Svendsen, kommunikasjonsleder Akan
mobil: 90506133

Bilder

Elisabeth Ege
Elisabeth Ege
Last ned bilde

Om Akan

Akan
Akan
PB 96, Sentrum
0101 Oslo

22 40 28 00http://akan.no/

Akan kompetansesenter er en ideell organisasjon som eies av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO) og staten. Virksomheten finansieres av staten ved Helsedirektoratet, LO, NHO, samt egne kursinntekter. Norsk Arbeidsgiverforening (NAF, nå NHO) og LO stiftet AKAN i 1963. AKAN var den gang initialord for ‘Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani’. Staten kom med på eiersiden året etter.

Besøksadresse: Dronningensgate 13, Oslo

Følg saker fra Akan

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akan på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akan

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom