Akan

Regjeringsforhandlingene: – KrF har en unik mulighet til å sette rusforebygging på kartet

Del

– KrF har programfestet at partiet skal styrke arbeidet til Akan kompetansesenter. Dette feltet har kommet i skyggen så langt i regjeringsforhandlingene. Nå har partiet en gylden mulighet til å ta fram disse spørsmålene igjen, og gjennom regjeringsforhandlingene vise at partiet fortsatt tar forebygging av rus og avhengighetsproblematikk på alvor, sier direktør i Akan kompetansesenter, Elisabeth Ege.

Elisabeth Ege
Elisabeth Ege

I KrFs partiprogram 2017-2021 heter det blant annet at KrF skal ta initiativ til en nasjonal holdningskampanje om problematikken arbeid og alkohol, og at Akan må styrkes.
Elisabeth Ege reagerer på at regjeringen i statsbudsjettforslaget for 2019 har redusert driftstilskuddet til Akan kompetansesenter med 1,5 millioner kroner, og mener KrF bør kjenne sin besøkelsestid.
– Regjeringen skriver i budsjettet at de vil prioritere psykisk helse og rusfeltet, med satsing på tidlig innsats, bedre behandling og forebygging. Videre at den vil legge prinsippet om å forebygge der man kan og reparerer der man må til grunn i folkehelsearbeidet. Et kutt i vårt driftstilskudd er etter vår mening ikke i samsvar med uttalte målsetninger, sier Ege i en kommentar.

Nøkkelord

Kontakter

Signy Svendsen, kommunikasjonsleder Akan
mobil: 90506133

Bilder

Elisabeth Ege
Elisabeth Ege
Last ned bilde

Om Akan

Akan
Akan
PB 96, Sentrum
0101 Oslo

22 40 28 00http://akan.no/

Akan kompetansesenter er en ideell organisasjon som eies av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO) og staten. Virksomheten finansieres av staten ved Helsedirektoratet, LO, NHO, samt egne kursinntekter. Norsk Arbeidsgiverforening (NAF, nå NHO) og LO stiftet AKAN i 1963. AKAN var den gang initialord for ‘Arbeidslivets komité mot alkoholisme og narkomani’. Staten kom med på eiersiden året etter.

Besøksadresse: Dronningensgate 13, Oslo

Følg saker fra Akan

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Akan på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Akan

Ansattes spillvaner gir arbeidsgiver bekymring23.1.2019 06:00:00 CETPressemelding

– De som har testet sin spillatferd gjennom vårt digitale verktøy jegspiller.no, har et klart større problem knyttet til både pengespill og dataspill enn i befolkningen for øvrig. Henvendelsene til vår veiledningstelefon gjelder først og fremst problemstillinger knyttet til pengespill av alvorlig karakter. Både for de som spiller og for deres arbeidsgiver, sier Elisabeth Ege, direktør i Akan kompetansesenter.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom