Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Regjeringen utsetter tosensorordningen

Del

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borthen Moe varsler at regjeringen vil utsette tosensorordningen. – Dette er en god beslutning. Nå kan vi få en helhetlig gjennomgang av hele vurderingssystemet i universitets- og høgskolesektoren, sier studentleder i Tekna Erlend Hermansen.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borthen Moe varslet fredag 14. januar at regjeringen vil utsette innføringen av tosensorordningen. For Tekna er dette en stor seier, som organisasjonen har jobbet lenge for.

- Vi trenger en grundig gjennomgang av hele vurderingssystemet, fra karakterfastsettelse, til klage og begrunnelse, men ikke minst må vi nå få opp en helthetlig og gjennomtenkt satsning på vurdering som gir økt læringsutbytte, sier Hermansen.

Han ønsker en vurderingsordning som både skal være rettferdig og gi læringsutbytte.
- Vi kan ikke bruke flere titall millioner på å få en ekstern sensor til å jobbe overtid, når det vi trenger er lærere som følger tett på og gir gode og læringsfremmende tilbakemeldinger og vurderinger gjennom hele semesteret, sier Hermansen.

Mangler økonomi og personell

Også Tekna-president Lars Olav Grøvik støtter regjerings utsettelsesbeslutning.

- Tekna er veldig glad for at Borthen Moe nå velger å utsette tosensorordningen. Dette har vi jobbet for lenge. Det er hverken økonomi eller personell til å innføre tosensorordningen fra 1.august. Sensorer skal lønnes og det gir merarbeid, mens forslaget skulle innføres uten inndekning, sier han.

Grøvik mener ordningen bidrar til å reversere alt det gode pedagogiske vurderingsarbeidet som er bygget opp over tid.

- For å kunne gjennomføre en slik ordning, måtte vi tilbake til en stått-ikke-bestått-løsning eller en enkelt avsluttende eksamen, og ikke løpende vurderinger med graderte karakterer gjennom semesteret. Dette er svært uheldig for læringsutbyttet, sier Tekna-president Lars Olav Grøvik

Trenger Stortingets støtte

Tekna-presidenten setter nå sin lit til at Stortinget støtter opp om utsettelsesforslaget til regjeringen.
- Regjeringen trenger støtte i Stortinget for å få gjennomslag for å utsette ordningen. Nå er det viktig at flertallet i Stortinget følger regjeringen, og støtter opp regjeringens utsettelsesforslag, sier Grøvik

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening
Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening
Dronning Mauds gate 15
0201 Oslo

22 94 75 00https://www.tekna.no/

Tekna organiserer medlemmer som har en mastergrad innen teknologi, realfag eller naturvitenskap. Våre 90 000 medlemmer jobber hver dag med å løse samfunnets utfordringer gjennom innovasjon og ny teknologi. Tekna er den største masterforeningen i Norge, og den største fagforeningen i Akademikerne.

Følg pressemeldinger fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Tekna – Teknisk-naturvitenskapelig forening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom