Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Regjeringen fortsatt svak på fagskolen

Del

– Fagskolesatsningen som Norge trenger lar vente på seg, sier LO-topp Ulf Madsen i en kommentar til Revidert nasjonalbudsjett.

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen med 25 millioner kroner slik at fagskolene kan gjennomføre tiltak for at studenter skal få fullført utdanningen under Covid-19.

– Dette er positivt som et korttidstiltak, men de store strukturelle utfordringene sies det ingenting om, sier forbundsleder Ulf Madsen i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT).

FLT har i flere år arbeidet for en styrking av fagskolesektoren, blant annet ved å foreslå opptil 100 000 studieplasser innen år 2030.

– Vi trenger en mer omfattende opptrappingsplan for studieplasser på fagskolene, parallelt med styrking av kvaliteten. Høyere yrkesfaglig utdanning blir avgjørende for Norges konkurransekraft fremover, sier Madsen.

Han er skuffet over at det ikke blir flere plasser i fagskoleutdanningen blant tilleggsbevilgninger og omprioriteringer til Statsbudsjettet i 2021.

– Regjeringen er fortsatt på defensiven når det gjelder en reform av utdanningssystemet. Det vil bli et sterkere behov for fagskoleutdannede, særlig i distriktene, og regjeringens svar hittil har vært å flikke på et system med veldig få plasser, avslutter forbundslederen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
Hammersborggata 9
0181 Oslo

+47 23 06 10 29https://flt.no/

FLT organiserer arbeidstakere i funksjoner der ledelse og teknisk kompetanse er sentralt for å fremme verdiskaping.

FLT organiserer innen de fleste bransjer i privat sektor og statens vegvesen, i tillegg til studenter og selvstendig næringsdrivende. Sivilingeniører, ingeniører, teknikere, produksjonsledere, mellomledere, teamledere og tekniske funksjonærer er typiske medlemmer i FLT.

FLT er LO-tilknyttet.

Følg pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom