Norges idrettsforbund

Realiseringen av et nytt nasjonalt toppidrettssenter holder stø kurs

Del

Plan- og bygningsetaten har avslått søknaden om et nytt nasjonalt toppidrettssenter på Sognsvann. –Våre planer og ambisjoner om å realisere et fremtidsrettet toppidrettssenter som møter våre behov står fortsatt fast, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

– Styringsgruppen for prosjektet vil nå gå grundig gjennom begrunnelsen fra Plan - og bygningsetaten i Oslo før vi vurderer hvilke tiltak som vil igangsettes fremover, sier toppidrettssjefen og legger til:

– Her har vi tre muligheter. Påklage vedtaket, løfte saken politisk eller en kombinasjon av disse tiltakene. En ny plansak oppleves som svært risikofylt, byråkratisk, meget kostbar og med en tidshorisont som er ukjent, minimum 5-7 år.

Toppidrettssjef Tore Øvrebø påpeker at dette nødvendige prosjektet og løftet for norsk toppidrett har solid støtte både fra regjeringen, Kulturdepartementet, opposisjonen, familie- og kulturkomiteen, i særforbundene og i idrettsstyret.

– Dette er sentrale og viktige aktører som er tydelig på at Norge skal satse på toppidrett. Nå gjelder det å få Oslo kommune med på laget slik at også de kan bidra til å bygge opp under stolte norske toppidrettsprestasjoner de neste årene, avslutter Øvrebø.

Kontakter

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom