Lederne

Reagerer på Equinors omgåelse av vekterstreiken

Del

Den lenge pågående vekterstreiken ble nylig trappet opp til å omfatte også Flesland. Equinor ser nå på muligheten for å flytte to helikopter til Stord for å omgå situasjonen i Bergen. Dette reagerer Ledernes forbundsleder kraftig på.

- Equinors initiativ er helt på grensen til å være umoralsk. Både fordi det omgår vekterstreiken og fordi det vil medføre langt mer bussreising for Equinors og underleverandørenes personell i en situasjon der samfunnet gjennomfører strenge pandemitiltak, sier Ledernes forbundsleder, Audun Ingvartsen, i en kommentar.

Økt smittefare

Han mener Equinors forslag er lite praktisk og hensiktsmessig. Selv om man bor på Stord skal man først busses til Flesland for innsjekk og så tilbake til Stord for å fly ut. Om streiken vedvarer må de som bor på Stord, på returen, bli busset til Flesland for å levere overlevelsesdrakten inn igjen og så reise tilbake igjen med bil eller ny buss.

- Bussturene mellom Flesland og Stord vil fort bety flere timer ekstra reisevei hver vei. Det vil utvilsomt innebære økt smitterisiko slik smitteutviklingen blant annet i Bergen har vært i det siste. I tillegg er jeg sterkt kritisk til signalet Equinor sender de streikende vekterne, understreker Ingvartsen.

Vekterstreiken ble 14. november 2020 trappet opp til også å omfatte 200 vektere ved heliportene på Flesland og i Brønnøysund, samt Saga Fjordbase i Florø. Vekterstreiken er nå inne i sin niende uke. Fra før er 2 000 vektere ute i streik.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Lederne

Lederne
Lederne
Storgata 25
0184 Oslo

22 54 51 50https://lederne.no/

Vi bygger gode ledere

Lederne er en partipolitisk uavhengig organisasjon for ledere i norsk arbeidsliv. Vi tilbyr trygghet, lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå.

God ledelse skaper verdier for Norge og trivsel på små og store arbeidsplasser. Med gode ledere får vi færre konflikter. Gode ledere bygger et bedre samfunn.

Lederne tilbyr lederutvikling og tilhørighet for ledere på tvers av bransjer og på alle nivå. Lederne skal bygge bro og fremme lederes interesser i arbeidslivet. Sammen skal vi bidra til mangfold og skape rammer for god ledelse.

Følg pressemeldinger fra Lederne

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Lederne på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lederne

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom