Randstad

Randstad feirer 20 år i Ålesund

Del

Avdelingen har etter hvert blitt en av de største aktørene i fylket. I løpet av de 20 årene har Randstad etablert seg som en solid bidragsyter til lokalt næringsliv, og samtidig sørget for meningsfylte jobber til tusentalls arbeidstakere.

Da kontoret ble etablert var det under merkevaren Proffice, et av Nordens ledende bemanningsbyråer. I 2016 skiftet avdelingen navn til Randstad som følge av oppkjøp, men har forsatt å levere tjenester med sterk forankring i lokale behov og høy kjennskap til næringslivet i regionen. Bente Anni Ranum har ledet kontoret fra starten, og har bidratt til at avdelingen har markert seg som et talerør for bransjen med tydelig profil og høy integritet. 

Døråpner

- For mange arbeidssøkere i ulike livssituasjoner, både yngre og eldre, har vår bransje først og fremst vært en viktig døråpner til nye arbeidsgivere. En del av disse også med bakgrunn i ulike nasjonaliteter og kulturer, der også god integrering har vært viktig, forteller Bente Anni Ranum.

Bransjen bidrar dessuten med ansettelse av den del utenlandske fagarbeidere som vårt lokale næringsliv har manglet for å kunne betjene sine kunder, og det har vært viktig for at mange bedrifter har kunnet utvikle og styrke seg i sine markeder.

Regulert bransje

Selv om bemanningsbransjen bare står for 1-2 % av arbeidskraften i Norge, er det viktig å nevne at alle nå blir fast ansatte i bemanningsselskapet, og ved hjelp av likebehandlingsprinsippet har nøyaktig samme rettigheter som de som ansettes direkte av bedriftene. 

- Ved nødvendige nedbemanninger i ulike bransjer har vi også hatt oppdrag fra våre kunder for å bistå deres oppsagte medarbeidere med jobbsøking, coaching og kurs mv., slik at de har fått mulighet til å komme raskere inn i nye jobber, forteller Ranum. 

Viktig bidragsyter

Rekrutteringsoppdrag til faste stillinger og prosjekter har også vært en del av virksomheten, særlig for små og mellomstore bedrifter som selv ikke har HR-ressurser til å gjennomføre tyngre ansettelsesprosesser.

- Når vi ser tilbake på 20 år er det også svært gledelig å kunne konstatere at mange av de som blir ansatt via bemanningsbransjen har endt opp i faste stillinger i bedriftene som har leid de inn, sier Bente Anni.

Ikke minst også at en del personer med «huller» i CV-en har fått anledning til å styrke sine erfaringer og referanser for å komme raskere inn i nye stillinger.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Randstad

Randstad
Randstad
Kristian Augusts gate 15
0164 Oslo

400 21 400http://www.randstad.no

Om Randstad

Randstad er den globale markedslederen innen HR-service. Vi hjelper mennesker og virksomheter med å realisere sitt fulle potensial. Dette gjør vi ved å kombinere kraften i dagens teknologi med vår brennende interesse for mennesker. Dette kaller vi Human Forward. I 2020 hjalp vi mer enn to millioner kandidater med å finne en meningsfylt jobb hos en av våre 236 000 kunder. I tillegg ga vi opplæring til mer enn 350 000 mennesker. Randstad har en tilstedeværelse i 38 land over hele verden, og har en topp-tre markedsposisjon i halvparten av disse. I 2020 hadde Randstad i gjennomsnitt 34 680 egne ansatte og en omsetning på 20,7 mrd Euro. Randstad ble etablert i 1960 og har hovedkontor i Diemen i Nederland. Randstad N.V. er notert på NYSE Euronext. For mer informasjon, se www.randstad.com og www.randstad.no

I Norge har Randstad kontorer over hele landet, og tilbyr tjenester innen rekruttering, bemanning og HR-løsninger. Les mer på randstad.no.

Følg pressemeldinger fra Randstad

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Randstad på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Randstad

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom