Rambøll

Rambøll og Henning Larsen får rammeavtale med Bane NOR Eiendom

Del

Bane NOR Eiendom AS (BNE) har inngått rammeavtale på rådgivningstjenester med Rambøll og Hen-ning Larsen. Avtalen dekker rådgivning innenfor alle fagområder, fra mulighetsstudier til ferdigstillelse av prosjekter. Rammeavtalen kan i tillegg benyttes på ombygging og endring av eksisterende bygninger.

1.	Bane NOR Eiendom AS utvikler «trekanttomten» i Kristiansand mellom jernbanestasjonen, riks-vei E39 og Kvadraturen. Rambøll er en av leietakerne som allerede har flyttet inn i E-bygget. Foto: Johnny Skarpeid
1. Bane NOR Eiendom AS utvikler «trekanttomten» i Kristiansand mellom jernbanestasjonen, riks-vei E39 og Kvadraturen. Rambøll er en av leietakerne som allerede har flyttet inn i E-bygget. Foto: Johnny Skarpeid

Kontrakten er landsdekkende, men med hovedvekt langs jernbanenettet og større knutepunkter. Prosjektene BNE fremhever er prosjekter i komplekse bysituasjoner og i grensesnitt mellom samferdsel og eiendomsutvikling.  

– For oss er dette både en attraktiv og strategisk viktig avtale. I prosjekter for Bane NOR Eiendom AS vil vi også ha stort fokus på å forebygge og redusere miljøbelastningene,legge til rette for at effektene av prosjektene gjør det enkelt og attraktivt for interessenter å ta gode ogmiljøvennlige valg i hverdagen. I tillegg er det et poeng for oss at det skapes arbeidsplasser og nabolag som møter de demografiskebehovene, sier divisjonsleder John Harald Amundsen i Rambøll.

Unik mulighet til å påvirke by- og stedsutviklingen

Maren Hersleth Holsen er divisjonsleder for plan og urbanisme i Henning Larsen. Hun påpeker den unike muligheten Bane NOR har til å påvirke at by- og stedsutviklingen i Norge går i en bærekraftig retning.
– Vi i Henning Larsen er særlig fornøyde med å kunne bidra inn i tidlig fase. Gjennom å gå i dialog med kommuner og ha tydelige forventninger til klima- og naturhensyn allerede i planfasen kan Bane NOR Eiendom bli et forbilde for andre aktører i eiendomsbransjen.

Skal være partneren for bærekraftig endring
Tidligere i år lanserte Rambøll sin nye virksomhetsstrategi med en tydelig ambisjon om å være kundenes partner for bærekraftig endring.
– Rambøll og Henning Larsen ønsker å være Bane NOR Eiendoms partner for bærekraftig utvikling. Et mål vil derfor være åbidra til at Bane NOR Eiendom når sine bærekraftsmål, både overordnet og i de enkelte prosjektene som gir øktattraktivitetogeffektiveforallebrukere, sier Amundsen.

Nøkkelord

Kontakter

John Harald Amundsen, divisjonsleder, Rambøll, tlf. 915 36 890

Bilder

1.	Bane NOR Eiendom AS utvikler «trekanttomten» i Kristiansand mellom jernbanestasjonen, riks-vei E39 og Kvadraturen. Rambøll er en av leietakerne som allerede har flyttet inn i E-bygget. Foto: Johnny Skarpeid
1. Bane NOR Eiendom AS utvikler «trekanttomten» i Kristiansand mellom jernbanestasjonen, riks-vei E39 og Kvadraturen. Rambøll er en av leietakerne som allerede har flyttet inn i E-bygget. Foto: Johnny Skarpeid
Last ned bilde
2.	Bane NOR Eiendom AS har som mål at denne knutepunktsutbyggingen skal bli et av de viktigste landemerkene for byutvikling på Sørlandet. Foto: Terje Borud
2. Bane NOR Eiendom AS har som mål at denne knutepunktsutbyggingen skal bli et av de viktigste landemerkene for byutvikling på Sørlandet. Foto: Terje Borud
Last ned bilde
3.	Quadrum-prosjektet bidrar til at nye arbeidsplasser etableres ved et sentrumsnært knutepunkt, slik at flere motiveres til å reise kollektivt. Foto: Terje Borud
3. Quadrum-prosjektet bidrar til at nye arbeidsplasser etableres ved et sentrumsnært knutepunkt, slik at flere motiveres til å reise kollektivt. Foto: Terje Borud
Last ned bilde

Om Rambøll

Rambøll
Rambøll
Harbitzalléen 5
0275 OSLO

22 51 80 00http://www.ramboll.no

Rambøll

Rambøll er en global samfunnsrådgiver innen bygg, transport, vann, miljø, energi og ledelseskonsultering. I Norge har vi 13 kontorer med om lag 1700 eksperter, som jobber tverrfaglig på store og små prosjekter. Arkitektfirmaet Henning Larsen er en del av Rambøll Gruppen, og er et studio for arkitektur, landskap, urbanisme og interiør, grafikk og lysdesign.  

Rambøll ble grunnlagt i Danmark i 1945. Rambølls 16.000 eksperter skaper inspirerende og bærekraftige løsninger som skal gi rom for vekst og utvikling, og som er til det beste for kunden, sluttbrukeren og samfunnet omkring. Våre tjenester skal resultere i verdier både for oss som lever i dag, og for dem som kommer etter oss.

Rambøll kombinerer lokal erfaring med global kunnskap over hele verden for å skape bærekraftige byer og samfunn. Vi kombinerer vår innsikt og evne til å drive frem positiv forandring og bringer den videre til våre kunder som ideer, som kan realiseres og gjennomføres. Vi kaller det: Bright ideas. Sustainable change. 

Rambøll var første norske virksomhet, og første rådgivende ingeniørvirksomhet i verden, som ble sertifisert etter bærekraftsmålene til FN, og er medlem av Skift - Næringslivets klimaledere.

Følg pressemeldinger fra Rambøll

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Rambøll på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Rambøll

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom