Bonnier Norsk Forlag

Putins største fiende kommer til Norge

Del

3. oktober kommer menneskerettighetsaktivisten Bill Browder på Norgesbesøk, i forbindelse med lanseringen av "Kalde penger. En sann historie om å overleve Putins vrede".

Kalde penger lanseres 30.9.
Kalde penger lanseres 30.9.

Boka Kalde penger forteller den utrolige historien om hvordan Browder ble jaget, truet og arrestert på Putins ordre. Browder har i en årrekke jobbet for å stanse tyveriet av enorme summer fra det russiske folk, begått av Putin og hans støttespillere. Browder har sørget for å fryse deres fyldige utenlandske bankkontoer, og det har vekket presidentens vrede: Flere involverte har på mystiske måter forsvunnet eller mistet livet. 

I boka skriver Browder om hvordan hans forretningspartner, Sergej Magnitskij, ble drept i russisk fengsel og forsøkt dømt for en forbrytelse Putins støttespillere hadde begått. 

Lever under konstant dødstrussel

Kalde penger åpner med at Browder blir arrestert av Interpol i Spania etter ønske fra Russland. Etter dette har Browder ofte reist med livvakter for å unngå en ny arrestasjon eller et drapsforsøk. Truslene har nemlig vært mange og svært alvorlige. Det russiske rettssystemet har siktet ham for en rekke lovbrudd og forsøkt å arrestere ham via Interpol i flere år. Politiet er informert om Norgesbesøket, og følger nøye med. 

-Med krigen i Ukraina som bakteppe, er det fascinerende å lese Bowders nærkontakt med det russiske regimet. Boken er for deg som vil forstå mer – og som vil ha en skikkelig god leseropplevelse samtidig, sier redaksjonssjef for sakprosa i Bonnier Norsk Forlag, Andreas Hatlevik. 

Møter norske politikere

Under Norgesbesøket den 3. oktober møter Browder Ine Søreide Eriksen for å snakke om de internasjonale sanksjonene mot russiske brudd på menneskerettighetene. I samarbeid med Civita og Helsingforskomiteen skal Bill Browder også delta på et arrangement på Kulturhuset 3. oktober kl 19.00.

Helsingforskomiteen har vært en mangeårig samarbeidspartner for Browder, i arbeidet med en lov om menneskerettighetssanksjoner i Norge, som nå har tredd i kraft.

-Bill Browder har bidratt til å sette ny dagsorden i internasjonalt menneskerettighetsarbeid. Det er ikke nok å fordømme menneskerettighetsforbrytere. Det må få konsekvenser når de begår overgrep som tortur, drap og forsvinninger uten å bli straffet for det i hjemlandet. Han har gjennom en effektiv kampanje fått stadig flere demokratiske stater til å innføre Magnitskij-sanksjoner, som nekter innreise og fryser eiendeler til slike forbrytere. Også den norske regjeringen har mulighet til å bruke slike sanksjoner, sier Gunnar Ekeløve-Slydal, stillingstittel. 

Kalde penger lanseres 30. september. 

Ta kontakt for anmeldereksemplar, pdf eller intervju med Bill Browder.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kalde penger lanseres 30.9.
Kalde penger lanseres 30.9.
Last ned bilde
Putin jakter på Bill Browder. Foto: Bonnier.
Putin jakter på Bill Browder. Foto: Bonnier.
Last ned bilde

Om Bonnier Norsk Forlag

Bonnier Norsk Forlag
Bonnier Norsk Forlag
Postboks 7133, St.Olavs plass
0130 Oslo

92629873https://bonnierforlag.no/

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom