MiRA-Senteret

Punktmarkering – Minoritetskvinner stiller krav til politikerne!

Del

Tid: Lørdag 4. september, kl. 13.00 – 15.00
Sted: Fontenen v/Nationaltheatret (Johanne Dybwads plass, 0161 Oslo)

Stortingsvalget nærmer seg – og vi får snart vite hva som blir Norges politiske retning de neste 4 årene. Siden april har MiRA-Senteret gjennom valgkampanjen «Din stemme teller – bruk den nå!» jobbet aktivt for å bevisstgjøre minoritetskvinner om det politiske systemet i Norge og om de politiske partienes partiprogrammer. Vi har også engasjert mange minoritetskvinner og unge jenter som stemmevenner som har bidratt til å rette fokus mot viktige politiske saker for dem og motivere andre til å bruke sin stemmerett.

I lys av dette inviterer MiRA-Senteret til punktmarkering ved Nationaltheatret T-banestasjon, lørdag 4.september kl. 13-15.

Markeringen vil være et kulturelt og politisk arrangement bestående av taler og appeller som synliggjør minoritetskvinners politiske krav til den kommende Regjeringen. Dette blant annet om viktigheten av en rettferdig utlendingslov for å ha stemmerett, likeverdige helsetjenester og lønnet arbeid til alle og utfordringer for unge jenter og viktigheten av at unge bruker sin stemmerett. Det blir også musikk v/ trommist Souleymane Diarra.

Etter appellene går vi i samlet opptog forbi valgbodene til politikerne.

Kom og bli med på punktmarkeringen og vis din støtte for et representativt demokrati som også inkluderer jenter og kvinner med minoritetsbakgrunn.

Presse oppfordres til å ta kontakt.

Kontaktperson: Fakhra Salimi fsalimi@mirasenteret.no tlf. 920 19 962.

Kontakter

Bilder

Om MiRA-Senteret

MiRA-Senteret
MiRA-Senteret
Storgata 53 a
0182 Oslo

22 11 69 20http://www.mirasenteret.no

MiRA-Senteret er en møteplass for engasjerte og samfunnsaktive kvinner og jenter med minoritetsbakgrunn. Gjennom det fellesskapet våre brukere er med på å skape, fremmes og synliggjøres de ressurser og potensialer minoritetskvinner og -jenter besitter. Synliggjøringen består av å fremheve det mangfold av historier, erfaringer og ressurser senterets brukere besitter i sin deltakelse som aktive og likeverdige borgere i samfunnsdebatter, arbeidslivet og andre sosiale arenaer. MiRA-Senterets målsetting er å fremme aktiv deltakelse i utformingen av et samfunn hvor borgere er likestilte i skapelsen av sine hverdagslige liv. Du er velkommen til å kontakte oss hvis du ønsker å ta del i vårt engasjement.

Følg pressemeldinger fra MiRA-Senteret

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra MiRA-Senteret på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MiRA-Senteret

MiRA-Senterets 30-års jubileumsarrangement!23.10.2019 09:44:25 CEST | Pressemelding

MiRA-Senteret feirer i år 30 år. I tre tiår har vi vi jobbet for empowerment av minoritetskvinner. Vi har kjempet for å få til en voldsforebyggende rettighetspolitikk, bygget opp et landsdekkende nettverk og synliggjort minoritetskvinners egne ressurser på mange ulike plan. Dette må vi feire! Søndag 27. oktober inviterer vi til jubileumsarrangement på Cosmopolite Scene i Oslo, der sterke stemmer og uttrykk skal stå i fokus.

Empowerment-frokost med minoritetskvinner18.2.2019 08:00:00 CET | Pressemelding

H.M. Dronning Sonja vil være tilstede under arrangementet Fredag 8. mars - den internasjonale kvinnedagen Melahuset: 10.00 – 11.45 Mariboes gt. 8, 0183 Oslo 8. mars, den internasjonale kvinnedagen, er av stor betydning for kvinner og unge jenter med minoritetsbakgrunn i Norge. Mange opplever at både strukturelle barrierer og patriarkalske tradisjoner hindrer deres frihet. Kampen mot alle former for kvinneundertrykking har alltid vært sentralt for MiRA-Senteret, som fyller 30 år i år. Vi skal starte dagen med Empowerment-frokost for å sette fokus på utfordringer og for å styrke minoritetskvinnekamp. Arrangementet er i samarbeid med Melahuset. Program: Musikk ved Tseng Wei Ting Gratulerer med dagen/ Fakhra Salimi leder av MiRA-Senteret Likestillingsutfordringer for unge kvinner med minoritetsbakgrunn/ Samfunnsdebattant Nancy Herz Kvinnesolidaritet og fellesskap / Likestilling og diskrimineringsombud Hanne Bjurstrøm Slampoesi av Sofia Estifanos Musikk ved Sibusisiwe Ncube Begrenset antall

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom