Den Norske Opera & Ballett

Puccinis favoritt-opera

Del

Puccinis Suor Angelica handler om den sterke morskjærligheten og å tape det dyrebareste man eier. Fra fredag 2. oktober framføres den korte operaen i konsertversjon på Hovedscenen − med sopranen Marita Sølberg i hovedrollen.

Illustrasjon: Ingun Redalen White
Illustrasjon: Ingun Redalen White

− Suor Angelica er en veldig sterk figur. Hun er like sterk og klok som kirkens makthavere, men innenfor samfunnets rammer har hun brutt en dødelig lov: Hun har havnet i uløkka, sier sopran Marita Sølberg som nå debuterer i tittelrollen i Suor Angelica.

Nonnen Angelica har lengtet etter sønnen som ble tatt fra henne, hver eneste dag. Da tanten hennes kommer til klosteret og forteller at den lille gutten hennes døde for flere år siden, raser Angelicas verden sammen. Sorgen hennes hører vi i «Senza mamma», en av de vakreste ariene Puccini skrev for sopran-stemme.

I løpet av en times tid viser Suor Angelica hvordan musikk kan røre ved de virkelig store følelsene i oss. Operaen er spesiell fordi den er skrevet kun for kvinnestemmer, og hadde sin første premiere som en del av trilogien Il trittico (sammen med Il tabarro og Gianni Schicchi) ved Metropolitan Opera i 1918 – én måned etter første verdenskrigs slutt – og var Puccinis nest siste operatiske arbeid og en av hans egne favoritter. Han skal ha vært villig til å bytte bort hele Gianni Schicchi mot noen toner fra Suor Angelica.

Foruten Marita Sølberg i rollen som Suor Angelica, er Tone Kummervold Fyrstinnen. Astrid Nordstad er Abbedissen, Désirée Baraula er Den oppsynshavende søster og Ingunn Kilen er Novisens lærerinne. Renate Ekerhovd gjør rollen som Søster Genovieffa. Medvirkende er også Barnekoret, de kvinnelige sangerne i Operakoret og Operaorkestret under ledelse av Eivind Gullberg Jensen.

Kontakter

For pressebilletter, intervjuer og mer informasjon, kontakt:
Kommunikasjonsrådgiver, Camilla Yndestad
Tlf: 95751006
E-post: cy@operaen.no

Bilder

Illustrasjon: Ingun Redalen White
Illustrasjon: Ingun Redalen White
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

Kveldens forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten i Operaen avlyses8.10.2020 14:34:52 CESTPressemelding

Vi har i dag mottatt en bekymringsmelding fra Statsbygg om at takplatene under balkongene i publikumsområdet på Hovedscenen i Operaen må sikres bedre. Vi har derfor i samråd med Statsbygg besluttet å avlyse kveldens tre forestillinger av Lyset på Nasjonalballetten. Berørte områder er stengt av og sikres nå av Statsbygg. Avlysningen gjelder foreløpig kun kveldens forestillinger torsdag 8.10. Publikum med billetter varsles nå. Vi beklager dette, men publikums sikkerhet kommer først.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom