Norsk psykologforening

Psykologforeningen om helsepersonellkommisjonen: - Vi tar utfordringene på alvor

Del
- Vi tar kommisjonens oppfordring på alvor, og mener tiden er inne for å flytte innsatsen på psykisk helse nærmere befolkningen som skal ha nytte av den, sier Psykologforeningens president Håkon Kongsrud Skard.

Helsepersonellkommisjonen leverte i dag sin utredning om hvordan Norge skal kunne utdanne, rekruttere og beholde kvalifisert helsepersonell i tiårene framoverKommisjonen peker på kjente utviklingsbehov i helse-Norge.  

Blant annet viser utvalget til mer oppgavedeling og effektiv bruk av kompetanse.  

- For å møte utfordringene, må vi se på ressursbruk og oppgavedeling i helsetjenestene. Utvalgsleder Bovim peker på behovet for flere generalister i tjenestene. Psykologer utdannes til generalister i dag, og vi stiller oss bak den faglige dreiningen kommisjonen etterlyser, sier Skard som representerer mer enn ti tusen psykologer i Norge.  

Bærekraftig allmennhelsetjeneste  

- Vi må gjøre alvor av en mer tverrfaglig allmennhelsetjenestefor å sikre bærekraft i det psykiske helse-Norge i tiårene framover. Hvis befolkningen skal kunne bo i egne hjem og leve gode liv, har de behov for helsetjenester i egen kommune, mener Psykologforeningens president. 

Behovet for helsetjenester og kompetanse er stort og økende med en stadig større aldrende del av befolkningen fram mot 2040. Samtidig må den økende andelen eldre ikke gå på bekostning med de psykiske helsetjenestene til barn og unge, sier Skard. 

Nøkkelord

Kontakter

Om Norsk psykologforening

Norsk psykologforening
Norsk psykologforening
Kirkegata 2
0153 Oslo

23 10 31 30https://www.psykologforeningen.no/

Følg pressemeldinger fra Norsk psykologforening

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk psykologforening på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norsk psykologforening

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom