Professor ved Universitetet i Bergen mottok en kasakhisk medalje

Del
Kasakhstans ambassade i Oslo var vertskap for utdelingen av jubileumsmedaljen "30 år med uavhengig Kasakhstan" til professor ved Universitetet i Bergen Gro Mandt.
(Bilde av Kasakhstans ambassade i Oslo)
(Bilde av Kasakhstans ambassade i Oslo)

I perioden fra 2000 til 2006 deltok Gro Mandt sammen med en gruppe norske eksperter i et prosjekt om forvaltning, bevaring og presentasjon av helleristningene i Tamgaly i regionen Almaty. Prosjektet ble støttet av UNESCO og Norges utenriksdepartement. Dette resulterte i at bergkunstkomplekset Tamgaly ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. 

Ambassadør Adil Tursunov overrakte medaljen på vegne av Kasakhstans president Kassym-Jomart Tokayev. Gro Mandts sønn Tarjei Mandt Larsen og hennes barnebarn tok imot prisen. Tidligere norsk ambassadør til Kasakhstan Ole Johan Bjørnøy og arkeolog Anne-Sophie Hygen (den norske lederen av prosjektet i Tamgaly) deltok også i arrangementet.

Les mer om Tamgaly - Da Kasakhstans bergkunst ble reddet av norsk dugnad

Bilder

(Bilde av Kasakhstans ambassade i Oslo)
(Bilde av Kasakhstans ambassade i Oslo)
Last ned bilde

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
St. Olavs gate 21 B
0165 Oslo

+4722420640http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom