Norsk Folkehjelp

Priv. til red.Norsk Folkehjelp kan kommentere president og parlamentsvalget i Bolivia søndag 21.oktober

Del

På søndag 21.oktober er det president og parlamentsvalg i Bolivia. President Evo Morales kan bli gjenvalgt. Norsk Folkehjelp har i flere perioder siden 1980-tallet støttet den indianske bondebevegelsen i landet. Det er landsbygda og urfolk, som står bak de positive samfunnsendringene som har kommet med Evo Morales som president siden 2006.

Ved valget i 2014 ble Morales valgt med 2/3 flertall og partiet – MAS – fikk 2/3 av setene i Kongressen. Støtten er redusert, og mange kritiserer Evo Morales for å stille som kandidat på nytt. Alle målinger viser at Morales ligger an til å vinne, men det er ikke sikkert at han vinner flertall i første runde. Opposisjonen er på sin side splittet med flere kandidater og partier. Det politiske landskapet i Bolivia er svært polarisert og det er ventet at det kan bli protester både hvis Morales vinner igjen og hvis opposisjonen vinner.

Norsk Folkehjelp kommenter gjerne valget.

For spørsmål, kontakt Beate Thoresen, beatet@npaid.org eller telefon: 452 00 055

Kontakter

Bilder

Om Norsk Folkehjelp

Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp
Stortorget 10
0155 Oslo

22 03 77 00http://www.folkehjelp.no

Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land. 

Følg saker fra Norsk Folkehjelp

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Folkehjelp

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom