NAF

Priv til red.: Verdens største elbiltest kjører gjennom ditt område onsdag 1. juni

Del

El prix – Verdens største elbiltest - kjører onsdag 1. juni gjennom ditt lokalområde. Bilene kjører fra Oslo om morgenen. Underveis har bilene korte pauser på Gjøvik, Vinstra og Dombås. Etter endt test samles alle bilene på Vinstra.

For tredje sommer på rad kjører NAF og Motor verdens største elbiltest. Her er bilene som kjørte i fjor. (Foto: NAF)
For tredje sommer på rad kjører NAF og Motor verdens største elbiltest. Her er bilene som kjørte i fjor. (Foto: NAF)

I årets sommertest er en rekke helt nye biler med, deriblant flere som enn enn så lenge er et sjeldent syn på norske veier. Det er blant annet knyttet store forventninger til Mercedes-Benz’ nye flaggskip EQS 450+ og VW ID.5 GTX, men også den enorme kinesiske nykommeren Maxus Euniq 6. Med et bagasjevolum på 754 liter og en forventet pris på under 400.000, vil denne være et spennende alternativ for mange familier fremover.

Elbiltesten gir deg gode svar om bilenes rekkevidde

Årets test er den tredje sommertesten i rekken. I tillegg har testen blitt kjørt tre vintre. Alle elbiler som kommer på markedet i Norge er gjennom NAF og Motors test begge årstider.

Dette gir et godt bilde av hvor langt bilene kjører sammenlignet med hva som står i salgsbrosjyren.

Kjøreruta er fra Oslo via riksvei 4 til Gjøvik og videre nordover E6 til Hjerkinn. Fra Hjerkinn kjører bilene via Folldal og over Venabygdsfjellet. De som kommer over fjellet fortsetter nordover på E6 fra Ringebu igjen.

Voldsom utvikling

I år kan det bli en ny rekkeviddekonge! Utviklingen av elbiler går raskt og rekkevidden blir stadig bedre. En av bilene i årets test kan gå over 700 kilometer på papiret og nær sagt alle bilene kan gå over 400 kilometer.

Pressen er hjertelig velkommen til å dekke testen der det måtte passe best.

Aktuelle tider og stoppesteder:

  • 9.00: Bilene kjører fra Vulkan p-hus i Oslo
  • Fra 11.30: De første bilene kommer til Circle K Kallerud på Gjøvik for 10 minutters pause
  • Fra 14.00: De første bilene kommer til Circle K Vinstra for 10 minutters pause
  • Fra 17.00: De første bilene kommer til Circle K Dombås for 15 minutters pause
  • Utover kvelden kommer alle bilene til Peer Gynt Hotell og Spiseri på Vinstra

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

For tredje sommer på rad kjører NAF og Motor verdens største elbiltest. Her er bilene som kjørte i fjor. (Foto: NAF)
For tredje sommer på rad kjører NAF og Motor verdens største elbiltest. Her er bilene som kjørte i fjor. (Foto: NAF)
Last ned bilde

Om NAF

NAF
NAF
Skippergata 4
0152 Oslo

23 21 31 00http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med nærmere 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 68 lokalavdelinger, 450 ansatte og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg pressemeldinger fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NAF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom