Redningsselskapet

Priv. til red. : Velkommen til dåp av Trondheims nye "resirkulerte" redningsskøyte

Del

11. mai kl. 15.00 inviteres pressen til dåp av ny redningsskøyte på Skansen i Trondheim. Donator er Uneco AS, som med dette har gitt to store bidrag til sjøsikkerheten.

RS 129 TBN som snart seiler under nytt navn i Trondheim. (Foto: Brødr. Hukkelberg AS)
RS 129 TBN som snart seiler under nytt navn i Trondheim. (Foto: Brødr. Hukkelberg AS)

Herved inviteres du til dåp på RSRK Trondheims nye redningsskøyte i Simrad-klassen. Arrangementet foregår på Nedre Ila 8 på Skansen, 11. mai kl. 15.00.

Gi oss gjerne en tilbakemelding dersom dere ønsker å delta under dåpen på redaksjonen@rs.no.

Den snart 20 år gamle redningsskøyta, som til nå har seilt under navnet RS 129 «Kjøpstad», har reddet 5 liv og assistert 935 personer og 434 fartøy gjennom sin tjeneste. Skøyta er nå "resirkulert", og er under nytt navn klar for å fortsette å berge liv og verdier.  

Donator Uneco AS, ved familien Amundsen og gudmor Wenche Amundsen har gjort denne oppgraderingen mulig.

Oppgradert til det bedre – og mer til

Selv om den i snart to tiår har hatt vann under kjølen, er det en topp moderne skøyte som nå blir satt inn i beredskap i Trondheim.

RS 129 TBN (To be named) er en skøyte i Simrad-klassen, den minste av redningsskøytene, og ble bygget i 2003 av verftet Brødr. Hukkelberg AS i Aukra. Skøyta har siden den ble satt i tjeneste seilt under navnet RS 129 «Kjøpstad», og har vært stasjonert blant annet i Oslo, Stavern og Harstad.

Redningsselskapets skøyter er utsatt for tøff og hyppig bruk, og vi har store krav til sikkerhet. Etter mange år i tjeneste var det utstyr om bord som ikke lenger tilfredsstilte dagens og ikke minst framtidens krav og forventninger. 

I arbeidet med oppgraderingen har skøyta blitt strippet helt ned til skroget og forlenget med en meter. Dette har gjort det mulig å sette inn nye vannjeter og nye, mer miljøvennlige motorer. Skøyta har også fått et helt nytt overbygg med nytt navigasjonsutstyr. Med denne oppgraderingen vil redningsskøyta kunne ha 20 nye år i tjeneste for Redningsselskapet.

Fakta - RS 129 «TBN» (To be named)

  • Klasse: Simrad (Ombygget modell)
  • Skroglengde: 13,76 meter
  • Største bredde: 3,48 meter
  • Dypgang: 0,69 meter
  • Framdrift: To dieselmotorer med vannjet
  • Slepekraft: 2,7 tonn (bollard pull)
  • Toppfart: 38 knop
  • Byggemateriale: Aluminium

Kilde: Brødrene Hukkelberg A/S.

To store bidrag til sjøsikkerheten

Wenche Amundsen donerte i 2021 en del av arven etter sin mann, IT-gründeren Une Amundsen, til Redningsselskapets prosjekt «Digital redningsskøyte». Dette har vært med på å sette fart på vårt arbeid med å digitalisere måten vi redder liv, berger verdier og forebygger ulykker på.

Et eksempel på dette er nødkommunikasjon til sjøs. Tradisjonelt har denne vært basert på radio og sprunget ut av løsninger fra den kommersielle sjøfarten. Dette har forandret seg i takt med at det stadig blir flere fritidsbåter og at teknologien går framover i lynfart.

I dag kommer 95% av Redningsselskapets oppdrag mot fritidsbåter inn via mobiltelefon. For oss er det viktig å ta denne utviklingen på alvor, og utnytte de digitale fremskrittene til å øke tryggheten og sikkerheten for de som er ute på sjøen. Donasjonen fra Uneco AS og familien Amundsen er et viktig bidrag i dette arbeidet.

Her kan du lese mer om Digital redningsskøyte.  

Hjertelig velkommen!

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

RS 129 TBN som snart seiler under nytt navn i Trondheim. (Foto: Brødr. Hukkelberg AS)
RS 129 TBN som snart seiler under nytt navn i Trondheim. (Foto: Brødr. Hukkelberg AS)
Last ned bilde

Lenker

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

98706757http://www.redningsselskapet.no

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær organisasjon. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Våre 1 500 redningsmenn og -kvinner bemanner 52 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er som regel de første på stedet når uhellet er ute. 

Følg pressemeldinger fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom