Redningsselskapet

Priv til red.: Kunnskapsminister Tonje Brenna åpner RS Trygg i vann

Del

Mandag 29. august går startskuddet for opplæringsprogrammet «Trygg i vann» i regi av Redningsselskapet på RS Noatun i Horten.

RS Trygg i vann (Foto: Ronny Rosenberg)
RS Trygg i vann (Foto: Ronny Rosenberg)

Trygg i vann er utendørs kurs i selvberging og livredning i sjø og vann skreddersydd for ungdomsskolene. Brenna møter elever fra Borre ungdomsskole, og skal selv ut i vannet.

Pressen er velkommen til å delta og det vil bli anledning til å snakke med Brenna, Redningsselskapet og elever.

Når: 29.august kl. 13 - 14

Hvor: RS Noatun, Langrunnveien 34 i Horten. Programmet foregår på plattingen, brygga og i kanalen foran hovedbygget på RS Noatun.

RS Trygg i vann er et kurs i selvberging og livredning utendørs for elever på ungdomstrinnet og det er første gang Redningsselskapet skal tilby kurset til skoler i hele landet. Kurset inngår i Redningsselskapets drukningsforebyggende arbeid, og er et viktig tiltak i vår visjon om at ingen skal drukne.

Norge er et «vannland». De aller fleste har vann, elv, sjø eller hav i nærområdet. Det gir grunnlag for fine opplevelser og aktiviteter. Men Redningsselskapets statistikk viser at rundt 90 personer omkommer i drukningsulykker årlig. 17 prosent av de som omkommer er barn og unge under 25 år.

RS Trygg i vann er Redningsselskapets bidrag til en nasjonal dugnad for å forebygge drukning.

Opplegg for åpningen:

13.00. – 13.20 – Åpning/taler.

  • Velkommen og kort om RS Trygg i vann ved RS
  • Sparebankstiftelsen om støtten til RS Trygg i vann ved André Støylen, adm. dir. Sparebankstiftelsen.
  • Åpningstale og åpning av RS Trygg i vann ved kunnskapsminister Tonje Brenna.

13.20 – 13.50 – aktiviteter og opplæring inkl. mulighet for intervjuer.

  • Livredning fra land/brygge: Bruk av «forlenget arm», kasteline og livbøye
  • Livredning og selvberging i sjøen: Flyte, svømme i lenke, redde og bli reddet opp på SUP-brett. Også mulighet for å ta seg opp i jolle/liten båt. 

14.00 – Arrangement ferdig.

Ønsker du å delta på åpningen av RS Trygg i vann? Ta kontakt med Bendik.Hansen@rs.no.

Hva er RS Trygg i vann? 

Høsten 2020 ble det innført nye kompetansemål for svømming, livredning og selvberging (læreplan for kroppsøving), med særlig fokus på øving ute i naturen. RS Trygg i vann gjennomføres i perioden september til april, og består av en teoretisk del og en praktisk del, som Redningsselskapet gjennomfører ved land og i sjø eller vann.

For å forebygge drukning er det viktig å øve utendørs – der vi som barn, ungdom og voksne går på tur, bader og er ute i båt. Her lærer vi å vurdere risiko før vannaktivitet, og vi lærer hvordan vi forholder oss til blant annet kaldt vann, kuldesjokk, strøm, bølger og ukjente forhold.

Det stilles ingen krav til svømmedyktighet for å gjennomføre kurset, og alle elever er sikret både med våtdrakt og redningsvest når de er i sjøen.

RS Trygg i vann er Redningsselskapets bidrag til en nasjonal dugnad for å forebygge drukning. Gjennom et offentlig-privat samarbeid muliggjør vi viktig utendørs opplæring for skoler i alle landets kommuner. RS Trygg i vann er utviklet av Redningsselskapet i Bergen, med støtte fra Stiftelsen Dam og Tryg Forsikring. En gave fra Sparebankstiftelsen DNB har bidratt til at RS Trygg i vann også vil tilbys nasjonalt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

RS Trygg i vann (Foto: Ronny Rosenberg)
RS Trygg i vann (Foto: Ronny Rosenberg)
Last ned bilde

Om Redningsselskapet

Redningsselskapet
Redningsselskapet
Drammensveien 288
0283 Oslo

98706757http://www.redningsselskapet.no

Redningsselskapet er en frivillig, humanitær organisasjon. Vår visjon er «Ingen skal drukne». 

Våre 1 500 redningsmenn og -kvinner bemanner 53 redningsskøyter langs hele kysten og på de to største innsjøene. Vi er ofte de første på stedet når uhellet er ute. 

Følg pressemeldinger fra Redningsselskapet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Redningsselskapet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Redningsselskapet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom