Virke

Prisene på mat og drikke trakk prisutviklingen ned

Del

Tall fra SSB viser at prisene på mat og drikke gikk ned med 0,8 prosent fra juni til juli. På samme tid steg konsumprisindeksen med 0,2 prosent.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

− De siste fem årene har prisene på mat og drikke gått opp fra juni til juli. En så stor nedgang i denne perioden, har vi ikke sett siden 2010, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Prisene for mat og drikke følger normalt et jevnt mønster gjennom året. Prisene går vanligvis ned i typiske tilbudsperioder som jul, påske og skolestart, og stabiliserer seg i andre perioder på året.

− Vi ser et litt annerledes mønster i utviklingen av matvareprisene. I år ser vi at forbrukerne har fått glede av den harde konkurransen i markedet for mat og drikke ved inngangen til sommeren. Markedet for mat og drikke består av aktører i dagligvarebransjen, kiosker, bensinstasjoner og butikker med bredt vareutvalg, sier Størksen.

Ifølge SSBs tall er det særlig importerte jordbruksvarer som viste prisnedgang i juni, etter flere måneder på rad med til dels kraftig prisoppgang.

− Prisnedgangen viser hvor stor betydning importprisene har hatt for matvareprisene den siste tiden, avslutter Størksen.

Nøkkelord

Kontakter

Pressetelefon: 476 00 888

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet.

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom