Høgskulen i Volda

Prisdryss for HVO-animatører

Del

Det ble flere priser til nåværende og tidligere Volda-studenter under årets animasjonsfilmfestival i Fredrikstad, som ble avholdt 20. - 23. oktober.

Faksmile
Faksmile

Fredrikstad Animation Festival er den ledende animasjonsfilmfestivalen for de nordiske og baltiske landene som kan dateres tilbake til 1994. Hvert år i oktober arrangeres festivalen som samler det profesjonelle animasjonsfilm-miljøet, i tillegg til studenter og utdanningsinstitusjoner innen animasjon, grafisk design og digital medieproduksjon. Her blir det holdt foredrag og seminarer, og festivalen har hatt besøk av berømte filmstudioer som Pixar, Disney og Aardman.

Tre juryer, bestående av et internasjonalt team av profesjonsutøvere fra bransjen hadde den utfordrende oppgaven i å velge ut filmer til de ulike prisene.

Fornøyd med solid Volda-representasjon

Dette er ikke første gang Volda-studenter høster oppmerksomhet og priser!

Endre Eidså Larsen er programansvarlig for bachelor i animasjon og sier seg veldig fornøyd med at Volda-studenter har gjort det sterkt i Fredrikstad.

– Dette er fantastisk! Jeg er så imponert over hva studentene våre får til, og på vegne av hele animasjonsmiljøet i Volda gratulerer vi dem så mye!

Les mer om bachelorstudiet i animasjon

Har du fullført en bachelorutdanning i mediefag og ønsker en bredere tverrfaglig og praktisk utdannelse? Les mer om Master in Media Practices

5 prisvinnere med eller under Volda-utdannelse

Hele fem nåværende og tidligere dyktige studenter kunne smykke seg med priser fra festivalen. Høgskulen i Volda gratulerer prisvinnerne som er med på å fremheve sine respektive utdanninger ved Avdeling for mediefag. Disse er:

Hvis du vil se dette innholdet fra animationfestival.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Mia L. Henriksen og Konrad Hjemli, nåværende og tidligere masterstudenter ved Master in Media Practices vant Publikumsprisen for masterproduksjonen sin, Havnesjefen.

Konrad Hjemli sier at det betyr ekstra mye for han å få publikumsprisen.

– Det at filmen ble såpass godt mottatt av publikum gjør meg veldig glad og får meg til å føle at vi har på en måte fått til det vi ville oppnå med filmen. Vil vil også rette en takk til alle som har hatt en del i å gjøre filmen til det den er: Ann Helen Hjemli (Konrads mor) og Atle Rakvåg som har laget all filmmusikken, Håvard Nyhagen Henriksen (Mias onkel) og Frida Gabrielli som er stemmene til Havnesjefen og Havnefruen, Samantha Moore, vår fantastiske veileder, alle vi intervjuet i Os, og mest av alle så klart, Havnesjefen (hvil i fred).

Hvis du vil se dette innholdet fra animationfestival.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Julia Torjak, utdannet fra bacheloren i animasjon her i Volda vant prisen for Beste oppdragsfilm med Toleransevinduet. Juryens begrunnelse var følgende:

Etter nøye overveielse har vi landet på Toleransevinduet. Dette er en film som tilnærmer seg dens subjekt med klarhet og er på øyemed til målgruppen sin. Det er en stilistisk selvsikker film med et veldig appellerende design.

Hvis du vil se dette innholdet fra animationfestival.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Margrethe Danielsen, gjør seg ferdig som masterstudent ved Master in Media Practices nå. Hun har tidligere vunnet internasjonal utmerkelse i Zagreb for filmen Pearl Diver. I Fredrikstad fikk hun nå utmerkelsen for Hederlig omtale, ungdomsfilm, med filmen Bear Hug, hennes første profesjonelle film. Juryens begrunnelse var følgende:

Enda en bra film på programmet er Bear Hug. Veldig bra animasjon med et uventet bra plot-twist.

– Det at filmen min fikk hederlig omtale i ungdomsprogrammet i Fredrikstad opplevdes veldig bra. Jeg har håpet at Bear Hug vil passe til barn, så vel som voksne, så det føles som en bekreftelse på at man ikke nødvendigvis behøver å holde tilbake på vond tematikk og vonde virkemidler i film, bare fordi mål gruppen er barn, sier Margrethe.

Hvis du vil se dette innholdet fra www.hivolda.no, gi ditt samtykke øverst på denne siden.

Sander Joorn, tidligere Erasmusstudent i 2014, vant Grand Prix, med filmen Sierra. Juryens begrunnelse var følgende:

Det er ikke så ofte vi opplever en så supersonisk og bombastisk film om familiedynamikk. Denne kortfilmen er fortalt med klarhet, visuell nerve og energi. Takk for turen, Sander. Fredrikstad Animation Festival Grand Prix går til Sierra av Sander Joorn.

Kontakter

Bilder

Om Høgskulen i Volda

Høgskulen i Volda
Høgskulen i Volda
Postboks 500
6101 Volda

7007 5000https://www.hivolda.no/

Midt imellom fjord og fjell finn du studiebygda Volda. Med sine 4600 studentar og 350 tilsette er Høgskulen i Volda blant dei største utdanningsinstitusjonane mellom Bergen og Trondheim. Volda er kjent for aktive studentar, og høgskulen tilbyr nokre av landets leiande medieutdanningar og tradisjonsrike lærarutdanningar.

Følg pressemeldinger fra Høgskulen i Volda

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høgskulen i Volda på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høgskulen i Volda

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom