Prioriterte videreutdanninger
Avdeling for Etter- og videreutdanninger har nå oppsummert status på tampen av 2020. Mye er utført dette året, og noe mer faller på plass etter en ektra oppfølging på nyåret. Ett eksempel på dette er utdanningen for operasjonsledere og innsatsledere.
Det er nå besluttet hvilke utdanninger som skal gjennomføres våren 2021 – og avdelingen er i innspurten på planlegging for høst 2021. Konklusjonen er at det gjennomføres en rekke nettbaserte utdanninger, og det jobbes også med å se på alternative opplegg for utdanninger som tradisjonelt har hatt samlingsdøgn. Fysiske samlinger vil kun gjennomføres i de tilfeller hvor rådende smittevernsregler gir anledning til det.
Det er utarbeidet risiko- og sårbarhetsanalyser for hver eneste planlagte gjennomføring, men smittesituasjonen kan endre seg raskt. Det kan derfor være samlinger som dessverre må utsettes eller flyttes, som en følge av dette.
Operative utdanninger som omfatter Utrykningsenhetene (UEH) gjennomføres. Det samme gjelder opptak til beredskapstroppen, og operativ godkjenning for bachelorstudenter. Ellers tas det også opp studenter til ulike deler av utdanning innen hundetjeneste, og instruktørutdanninger.
Videreutdanninger innen etterforskning videreføres også. Her samarbeider høgskolen med flere distrikter om gjennomføring etter en desentralisert modell. Også avhørsutdanninger er på planen, nærmere bestemt avhør av sårbare personer og barn. Også kriminalteknikk, datakriminalitet, miljøkrim og økonomisk kriminalitet er planlagt igangsatt.
Også utdanning for politiets påtalejurister fortsetter. Videre vil lederutdanninger, forebygging og noen pedagogiske utdanninger gå som planlagt.
En oversikt over hvilke utdanninger som skal gjennomføres finner man på høgskolens nettside.
Avdelingsleder Siw Thokle oppsummerer at videreutdanningene fortsetter tross krevende planleggingshorisont.
- Vi har hatt en tett kontakt med politidistriktene på vei mot studieåret 2021. Deretter har vi hatt en grundig gjennomgang av situasjonen rundt pandemien, læringsformer og hva vi ut fra økonomiske rammebetingelser kan få til. Vi mener det er ekstra viktig å gjennomføre utdanninger hvor tjenesten er avhengig av oppdatert kompetanse. Noen utdanninger er satt på vent høsten 2020, men disse vil gjennopptas så snart smittesituasjonen tillater det.
Prioriteringene er foretatt. Risiko og sårbarhet er vurdert. Politihøgskolen videreutdanner, tross korona.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(kl. 09 - 15) - ikke SMS
Bilder
Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Nyutdannet politi raskere i fast jobb22.5.2025 11:08:43 CEST | Pressemelding
Gjennom 2024 var det en tydelig bedring i jobbsituasjonen for uteksaminerte med vitnemål fra Politihøgskolen. De nye tallene nå viser at den positive utviklingen fortsetter. Flere kommer raskere i jobb i etaten, og også andelen i faste stillinger øker markant.
Flere reelle søkere til politiutdanningen30.4.2025 10:28:03 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen har i år 1 442 reelle søkere etter at den første delen av opptaksprosessen er unnagjort. Dette betyr at 253 flere søkere enn i fjor har fullført søknadsprosessen ved å sende inn nødvendig dokumentasjon.
Skal utdanne bank og finans mot svindel29.4.2025 10:38:50 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har fått oppdraget med å utdanne ansatte i bank- og finansnæringen i en forsterket innsats mot svindel og hvitvasking.
Mange utdanninger for flere enn politiansatte11.4.2025 10:14:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom