Den Norske Opera & Ballett

Pressemelding:

Del

Danseforestilling om det miserable menneskets historie ble kritikerrost og hentet til Sveits, og nå står Sør-Amerika for tur. Men først har Salve Regina av Jo Strømgren premiere i Operaen, der den spilles 14.–17. november.

Salve Regina kan bli siste sjanse til å se Oslo Danse Ensemble. Foto: Erik Berg
Salve Regina kan bli siste sjanse til å se Oslo Danse Ensemble. Foto: Erik Berg

I Salve Regina tar koreograf Strømgren og Oslo Danse Ensemble publikum med på en reise gjennom ulike tidsperioder – med et skråblikk på menneskelig tilkortkommenhet, maktspill og dobbeltmoralisme.

Anmeldelsene var solide etter urpremieren på Dansens hus i 2017: «Fengende dansekunst (…) som balanserer lett mellom det morsomme og det alvorlige», mente Aftenposten, «en usedvanlig rik forestilling», mente Vårt Land.

Tidligere i år ble forestillingen hentet til Sveits og gikk for fulle hus i Tanzcompagnie Konzert Theater Bern, og i mars 2020 spilles den i Panama og Bogotá i Sør-Amerika.

Bak Salve Regina står to kompanier med lang fartstid, solide meritter og en usikker framtid.

Oslo Danse Ensemble (ODE) har i 25 år vært Norges sentrale kompani for jazz- og moderne dans, med Merete Lingjærde som kunstnerisk leder. Kompaniet ble i mange år finansiert over statsbudsjettet, men i 2010 ble det tilbakeført til kulturrådsstøtte, for siden å bli henvist til å søke prosjektstøtte. Nå er ODE besluttet lagt ned. Dermed kan Salve Regina bli siste sjanse til å oppleve dette kompaniet.

Jo Strømgren Kompani (JSK) – med Strømgren i spissen – skaper både teater og dans, og har i en årrekke vært en av Norges største kulturelle eksportartikler. Kompaniet markerte i fjor sitt 20-årsjubileum. Strømgren er også huskoreograf for Nasjonalballetten, og kompaniets forestillinger er en del av programmet i Operaen hver sesong. JSK har i mange år blitt finansiert av Kulturrådet som et såkalt basiskompani, men i fjor endret Kulturrådet støtteordningen for frie kompanier. JSK har støtte ut 2020, etter det er framtiden usikker.

Salve Regina:
* Generalprøve med muligheter for opptak og intervjuer torsdag 14. november kl. 14.

Fire forestillinger på Scene 2 14.–17. november

Nøkkelord

Kontakter

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt Vanessa Storm: vanessa@jskompani.no / telefon: 45 21 41 69

For anmelderbilletter, vennligst kontakt Maria Børja, Den Norske Opera & Ballett: mabo@operaen.no

Bilder

Salve Regina kan bli siste sjanse til å se Oslo Danse Ensemble. Foto: Erik Berg
Salve Regina kan bli siste sjanse til å se Oslo Danse Ensemble. Foto: Erik Berg
Last ned bilde
En scene fra Salve Regina. Foto: Erik Berg
En scene fra Salve Regina. Foto: Erik Berg
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom