NorSIS

Presseinvitasjon til NorSIS-konferansen: Ny rapport om nordmenns digitale sikkerhetskultur og fokus på netthets i arbeidslivet

Del

Hvordan har nordmenns digitale sikkerhetskultur endret seg etter en lang periode med utstrakt bruk av hjemmekontor og et økt digitalt trusselnivå, og hvordan skal vi som samfunn håndtere netthets av ansatte som bare utfører jobben de er satt til å gjøre?

På NorSIS-konferansen den 23. og 24. november 2021, vil vi for sjette året legge frem rapporten «Nordmenn og digital sikkerhetskultur». Dette er en helt ny kartlegging av hvordan vi tenker rundt risiko på nett, hvor trygge føler vi oss, og hva vi gjør for å redusere sjansen for å bli utsatt for forskjellige typer datakriminalitet.

I tillegg til å belyse de siste truslene og trendene som er aktuelle i det digitale rom akkurat nå, vil også netthets i arbeidslivet være et viktig tema på konferansen. Hvordan håndterer vi at barnevernsansatte eller lærere blir utsatt for hets og sjikane på nett? Hvilket ansvar har arbeidsgiver, og hvor langt kan egentlig den enkelte ansatte gå med sine egne private ytringer i sosiale medier?

Til NorSIS-konferansen i Oslo kommer det en rekke spennende foredragsholdere og deltagere fra både næringsliv, sikkerhetsbransjen, media, akademia og politikken som vil holde innlegg og delta i panelsamtaler. Konferansier og ordstyrer er den tidligere programlederen og journalisten i NRK, Håkon Haugsbø.

I etterkant av innleggene legges det til rette for intervjuer av innledere og paneldeltakere.

Hva: NorSIS-konferansen 2021

Når: Tirsdag 23. november kl. 09: 00 - onsdag 24. november kl. 14:00

Hvor: Hotel Bristol, Kristian IVs gate 7, 0164 Oslo

Se hele programmet her: https://norsis.no/norsis-konferansen-2021/

Påmelding: Dersom du ønsker å delta fysisk på en eller begge konferansedagene, eller ønsker mer informasjon, ber vi om at du kontakter leder for partnerskap og myndighetskontakt, Karoline Tømte på karoline@norsis.no/ 924 83 897 i forkant.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NorSIS

NorSIS
NorSIS
Studievegen 2
2815 Gjøvik

+47 40 00 58 99http://www.norsis.no

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) er en uavhengig organisasjon som arbeider for økt kunnskap om og forståelse for informasjonssikkerhet. Organisasjonen er delfinansiert av Justis- og beredskapsdepartementet, og er en del av regjeringens satsning på informasjonssikkerhet.

Formålet til NorSIS er å skape en trygg digital hverdag, gjennom at informasjonssikkerhet blir en naturlig del av målgruppenes hverdag. Dette oppnår vi gjennom bevisstgjøring om trusler og sårbarheter, opplysning om konkrete tiltak og påvirkning til gode holdninger. Senterets definerte hovedmålgruppe er befolkningen og norske virksomheter. Aktiviteten er særlig rettet mot små og mellomstore private virksomheter, så vel som den enkelte innbygger.

Følg pressemeldinger fra NorSIS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorSIS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NorSIS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom