NorSISNorSISNorSIS

Presseinvitasjon til årets ID-konferanse: Hovedtema er digital identitet, digitalt ID-tyveri og digitalt utenforskap

Del

Årets ID-undersøkelse viser at rundt 150 000 nordmenn over 18 år har blitt utsatt for identitetstyveri den siste toårsperioden. Det er viktig med økt kunnskap og bevissthet knyttet til digital identitet, og dette blir tema på årets ID-konferanse.

NorSIS og Skatteetaten har gjennom flere år samarbeidet om ID-arbeidet gjennom å gjennomføre den årlige ID-tyveriundersøkelsen og arrangere ID-konferansen sammen. I år har vi fått med det viktige forskningsprosjektet Samfunnsikkerhet og digitale identiteter ved UiO som medarrangør og bidragsyter.

Årets konferanse har ID-forvaltning og digitalt ID-tyveri som hovedtema tirsdag 24. mai, mens digital inkludering og retten til å inneha sin egen e-ID er hovedtema onsdag 25. mai.

Pressen er velkommen til å delta under hele eller deler av foredragene begge dager. Den faglige delen av konferansen starter tirsdag 24. juni kl.09.00 og varer frem til kl.16.00. Onsdag 25. mai starter konferansen kl. 09.00 og avsluttes kl. 13.00. Foredragsholderne er blant annet fra Datatilsynet, digitaliseringsdirektoratet, politidirektoratet, Skatteetaten, UIO og NorSIS. 

Ta gjerne kontakt for spørsmål!

For detaljert program følg denne lenken: Program IDentitet2022

Nøkkelord

Kontakter

Om NorSIS

NorSIS
NorSIS
Studievegen 2
2815 Gjøvik

+47 40 00 58 99http://www.norsis.no

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) er en uavhengig organisasjon som arbeider for økt kunnskap om og forståelse for informasjonssikkerhet. Organisasjonen er delfinansiert av Justis- og beredskapsdepartementet, og er en del av regjeringens satsning på informasjonssikkerhet.

Formålet til NorSIS er å skape en trygg digital hverdag, gjennom at informasjonssikkerhet blir en naturlig del av målgruppenes hverdag. Dette oppnår vi gjennom bevisstgjøring om trusler og sårbarheter, opplysning om konkrete tiltak og påvirkning til gode holdninger. Senterets definerte hovedmålgruppe er befolkningen og norske virksomheter. Aktiviteten er særlig rettet mot små og mellomstore private virksomheter, så vel som den enkelte innbygger.

Følg pressemeldinger fra NorSIS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorSIS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NorSIS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom