Stortinget

Presseinvitasjon: Stemmerett for alle – hva blir det neste?

Del

Stortinget inviterer til en samtale om demokratiets ryggrad: stemmeretten mandag 12. august under Arendalsuka.

Bakgrunnen for arrangementet er stemmerettsjubileet Rett til å stemme. Stemmerett for alle i 100 år.

 Retten til å stemme ble kjempet frem gjennom lang kamp, og i år feirer vi 100 år med stemmerett for alle. Men hva betyr stemmerett for alle i dag? Hvor finner vi de demokratiske manglene i vår tid? Hva er neste nødvendige stemmerettsreform?

Arrangementet starter med en kort åpningssamtale med stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen. Deretter vil politikere fra ulike partier ta opp tråden i en uformell debatt med hverandre og publikum i salen.

– Arendalsuka er en naturlig arena for denne debatten ettersom valgkampen frem mot årets lokalvalg sparkes i gang her. Igjen er det mulig å påvirke samfunnsutviklingen og vår egen hverdag ved å bruke stemmeretten. Men valgdeltagelsen ved lokalvalg, som ved sist valg var på cirka 60 prosent, kunne med fordel vært høyere. En utfordring vi har i vår tid er å sørge for at alle grupper i samfunnet er og blir reelle demokratiske deltakere, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

Arrangementet finner sted i Arendal Gamle rådhus kl. 18-19, mandag 12. august.

Ordstyrer: Eirik Bergesen fra All Makt

Arrangementet starter med en samtale med stortingspresident Tone W. Trøen.

I panelet sitter: Jette F. Christensen (Ap), Emilie Enger Mehl (Sp), Marie Sneve Martinussen (R), Sveinung Rotevatn (V) og Mathilde Tybring-Gjedde (H).

Mer om stemmerettsjubileet: https://www.stortinget.no/no/Stortinget-og-demokratiet/stemmerettsjubileet-2019/

Ta kontakt dersom det er ønskelig med kommentar fra deltakerne i etterkant av seminaret.

Kontakter

Bilder

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom