Samferdselsdepartementet

Presseinvitasjon: Samferdselsminister Hareide til Tromsø tirsdag 8. september

Del

Samferdselsminister Knut Arild Hareide besøker Tromsø tirsdag 8. september. Hareide skal delta på befaring og orientering om ny E8 og ha møter om byvekstavtale og Nasjonal transportplan 2022-2033. Deler av programmet er åpent for pressen, men det krever påmelding.

Programmet er som følger:

 • Kl. 10.15 - 11.15: Møte med Gunnar Wilhelmsen, ordfører i Tromsø kommune, om byvekstavtale. Sted: Tromsø Rådhus, Rådhusgata 2, Tromsø.

  Selve møtet er lukket for pressen, men det blir mulig å stille spørsmål i foajeen i rådhuset fra kl. 11.00 til kl. 11.15. Presse som ønsker å delta på dette, må på grunn av smittevernhensyn registrere seg på forhånd til Thomas Birkeland, politisk rådgiver for ordføreren – mobil: 916 64 353, e-post: Thomas.Birkeland@tromso.kommune.no

 • Kl 11.30 - 12.30: Møte med Troms og Finnmark fylkeskommune om Nasjonal transportplan 2022-2033. Sted: Fylkeshuset, Strandvegen 13, Tromsø.

  Selve møtet er lukket for pressen, men det blir mulig å stille spørsmål utenfor fylkesrådets møterom på plan 2 fra kl. 12.15 til kl. 12.30. Presse som ønsker å delta på dette, må på grunn av smittevernhensyn registrere seg på forhånd til Knut Are Mortsensen, kommunikasjonssjef i Troms og Finnmark fylkeskommune – mobil: 959 34 706, e-post: knut.are.mortsensen@tffk.no 

 • Kl. 13.15-13.45: E8 Laukslett-Sørbotn
  Etter at samferdselsministeren har vært med Statens vegvesen på befaring av dagens E8 ved Ramfjorden, vil Statens vegvesen orientere kort om arbeidet med ny vei, før det åpnes for spørsmål fra pressen. 
  • 13:15-13.25: Orientering ved Staten vegvesen om ny E8 Laukslett-Sørbotn
  • 13.25-13.45: Intervjuer og fotografering

Oppmøtested: «Bussparkeringen» om lag 2,5 km sør for Fagernes (se kartskisse under). Husk "klær etter vær", da det ikke er mulighet for å stå under tak ved nedbør.

Presse som ønsker å delta, må på grunn av smittevernhensyn registrere seg på forhånd til Stein Johnny Johansen, leder av utbyggingsområde nord i Statens vegvesen – mobil: 975 43 088, e-post: stein.johnny.johansen@vegvesen.no

Pressekontakt for samferdselsminister Hareide under besøket i Tromsø: Edvard Andersen, Kommunikasjonsenheten i Samferdselsdepartementet - mobil: 905 11 667, e-post: edvard.andersen@sd.dep.no  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Kartskisse som viser oppmøtsted for pressen på E8.
Kartskisse som viser oppmøtsted for pressen på E8.
Last ned bilde

Om Samferdselsdepartementet

Samferdselsdepartementet
Akersgata 59 (R5)
Oslo

22 24 90 90http://sd.dep.no

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, veg- og jernbanesektoren, for riksvegferjene, kystforvaltningen og havne- og sjøtransportpolitikken.

Følg saker fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Samferdselsdepartementet

Regjeringen vil øke bevilgningen til flyrutekjøp med 1000 millioner kroner10.11.2020 11:45:00 CETPressemelding

– Luftfarten er fortsatt i en vanskelig situasjon som følge av pandemien. Dette medfører at det også i 2021 kan være behov for økt flyrutekjøp og støtte til de ordinære kjøpsrutene. Det er viktig å sikre et godt flyrutetilbud i hele landet også til neste år, derfor foreslår vi å øke bevilgningen til flyrutekjøp utover det vi har foreslått i statsbudsjettet for 2021, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Mellombels tilskotsordning for kommersielle buss- og passasjerbåtruter blir forlenga6.11.2020 14:38:43 CETPressemelding

- Vi ser at ekspressbussane framleis har vanskelege driftsvilkår under covid-19-pandemien. Det er difor viktig for oss å forlenge tilskotsordninga for kommersielle ruter. Dette gjer det mogleg å oppretthalde eit tilfredsstillande rutetilbod, noko som kan vere viktig for pendlarar som ikkje har andre gode reisealternativ til og frå samfunnskritiske jobbar, seier samferdselsminister Knut Arild Hareide.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom