Avinor

Presseinvitasjon: Lansering av veikart til fossilfri luftfart 2050

Del

For første gang har norsk luftfartsbransje gått sammen om en rapport som viser vei mot en fossilfri luftfart innen 2050.

Både Avinor, SAS, Norwegian, Widerøe, LO og NHO Luftfart står bak de ambisiøse målene beskrevet i rapporten som 6. oktober vil bli overlevert til samferdselsminister Knut Arild Hareide. Aktørene vil samtidig komme med konkrete anbefalinger til myndighetene om hvordan man i fellesskap kan nå målet.

Tid: 6. oktober kl. 09:00-09:45

Sted: Clarion Hotel Oslo, Bjørvika

Hvem: Samferdselsminister Knut Arild Hareide, Dag Falk-Petersen (konsernsjef Avinor), Jacob Schram (adm. dir. Norwegian), Stein Nilsen (adm. dir. Widerøe), Kjetil Håbjørg (konserndirektør SAS), Torbjørn Lothe (direktør NHO Luftfart) og Peggy Hessen Følsvik (1. nestleder i LO).

– alle er tilgjengelige for pressen etter møtet

Påmelding: Sendes til line.haugland@avinor.no innen mandag 5. oktober.

Lenke: Se presentasjon og still spørsmål her. 

NB: På grunn av smittevernhensyn vil det være begrensede plasser, og førstemann til mølla-prinsippet gjelder. Det legges til rette for god avstand i lokalet.

Vel møtt!

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom 2100 - 0630 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

Tel:+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Lenker

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom