Kulturrådet

Presseinvitasjon: Kulturrådet inviterer til nordisk konferanse om inkludering i kulturlivet

Del

2. og 3. desember samles 350 deltakere i Oslo for å diskutere økt mangfold og inkludering i norsk og nordisk kulturliv. Kulturminister Trine Skei Grande og Kulturrådets direktør Kristin Danielsen er blant innlederne, sammen med en rekke gjester fra våre naboland.

Trine Skei Grande og Kristin Danielsen er blant deltakerne på "Nordic Dialogues". (Foto: Marta Anna Løvberg)
Trine Skei Grande og Kristin Danielsen er blant deltakerne på "Nordic Dialogues". (Foto: Marta Anna Løvberg)

Konferansen «Nordic Dialogues» avslutter det treårige prosjektet «Inkluderende kulturliv i Norden», som ble initiert forrige gang Norge hadde formannskapet i Nordisk ministerråd. Prosjektet har vært ledet av det norske Kulturrådet.

På konferansen blir det blant annet presentert en tiltaksliste utarbeidet av Critical Friends, en gruppe bestående av kunstnere med minoritetsbakgrunn fra de nordiske landene. Gruppen har vært ledet av Thomas Talawa Prestø fra Tabanka Dance Ensemble. Samtidig lanseres en antologi med bidrag fra nordiske kunstnere og kulturforskere med minoritetsbakgrunn. De norske bidragene her er ved Khalid Salimi, Deise Faria Nunes og Michell Mpike. I tillegg lanseres et kulturskolemanifest fra Kulturskolerådet, og en rapport og et sett med mangfoldsprinsipper fra Nordisk Forum for Interkultur.

Konferansen er todelt:

Mandag 2. desember samles representanter fra kunst- og kultursektoren i de nordiske landene for å utveksle erfaringer og diskutere nye metoder for å øke mangfoldet i sektoren. Dagen åpnes av kunstneren og forskeren François Matarasso, som har forsket på hvilken rolle kunst spiller i lokalsamfunn. Les intervju med ham her. Etter ham kommer rådsmedlem Camara Lundestad Joof, og resten av dagen fylles av en rekke parallelle diskusjoner om ulike aspekter ved mangfoldsarbeidet i kulturlivet.

Tirsdag 3. desember kommer kulturminister Trine Skei Grande og en rekke andre aktører for å diskutere hvilke grep som kan gjøres fra myndighetenes side:
• Abid Hussein, mangfoldsdirektør i Arts Council England, forteller om britenes erfaringer med mangfoldsarbeid. Han mener mangfold øker både innovasjonen og kvaliteten i kultursektoren. Les intervju med ham her.
• Gladys M. Francis, professor ved Georgia State University, løfter temaet om hvite privilegier i kultursektoren. Les intervju med henne her.
• I tillegg kommer bidrag fra det svenske Kulturdepartementet og Kulturrådet, og fra Norsk Kulturråds direktør, Kristin Danielsen.

Konferansens første dag finner sted på Vega Scene. Dag to finner sted på Det Norske Teatret. Hele konferansen vil bli strømmet.

Publikasjonene som skal lanseres kan fås tilsendt på forhånd, med sperrefrist 2.12. Ta kontakt med kommunikasjonsrådgiver Thomas Hansen på thomas.hansen@kulturradet.no eller tlf. 90757471.

Kontakter

Bilder

Trine Skei Grande og Kristin Danielsen er blant deltakerne på "Nordic Dialogues". (Foto: Marta Anna Løvberg)
Trine Skei Grande og Kristin Danielsen er blant deltakerne på "Nordic Dialogues". (Foto: Marta Anna Løvberg)
Last ned bilde

Om Kulturrådet

Kulturrådet
Kulturrådet
Mølleparken 2
0459 OSLO

21 04 58 00http://kulturradet.no

Følg saker fra Kulturrådet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kulturrådet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kulturrådet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom