Innovasjon Norge

Presseinvitasjon: Innovasjonstalen 2019 i Mo i Rana

Del

Helgeland trenger flere bedrifter som vokser. Derfor setter Innovasjon Norge temaet på agendaen og inviterer til Innovasjonstale i Mo i Rana 18. juni.

Monica Ahyee
Monica Ahyee

Norge er et gründerland, og vi har klart å etablere en gründerkultur. I Nordland ble det i 2018 etablert hele 2088 nye bedrifter. Det er 32 % flere enn for bare 5 år siden.

Men andelen vekstselskaper i Nordland er under ti prosent, viser tall utarbeidet av Menon. En høyvekstbedrift er en bedrift med mer enn ti ansatte og som i tre påfølgende år har vokst mer enn 20 prosent i året.  

En fersk undersøkelse Innovasjon Norge har fått gjennomført viser at bedrifter med ledere som uttrykker en klar ambisjon om vekst, vokser betydelig raskere enn de som ikke har slike ambisjoner.

Tittelen på årets Innovasjonstale-arrangement er "Kultur for vekst".

En av hovedinnlederne er Frode Nilsen i LNS. Bedriften har 850 ansatte og prosjekter fra Nordpolen til Sydpolen. LNS eier også blant annet Rana Gruber.

- Vi trenger å diskutere hvorfor ikke flere bedrifter vokser seg større og inn i internasjonale markeder slik som for eksempel LNS har gjort. Vi må finne ut hva som må til for å få mer vekst, sier direktør i Innovasjon Norge Nordland Monica Ahyee. Hun holder årets innovasjonstale i Mo i Rana.

I tillegg til Frode Nilsen i LNS kommer styreleder i Freyr, Torstein Sjøtveit til Innovasjonstalen. Selskapet jobber med et gigantisk industrieventyr på batteriproduksjon. Han vil fortelle hva som skal til for at de kan få til denne produksjonen i Rana.

Heidi Vold Lorentzen fra Dønna er gründer bak Heidis Sjokoladefabrikk som produserer vegansk sjokolade. En vill ide er blitt en voksende sjokoladefabrikk på Helgeland. Vi får høre hva som har vært hindre, og hva som har bidratt til at hun har fått til dette.

Espen Haaland, styreleder NHO Nordland og direktør for Haaland-konsernet er opptatt av at vi trenger et komplementært næringsliv for å få til vekst.

Det vil også bli gjennomført en debatt om temaet der disse vil delta:

  • Monica Paulsen, Kunnskapsparken Helgeland og prosjektleder for Arctic Cluster Team
  • Hanne Nordgaard, administrerende direktør, Helgeland Sparebank
  • Hanne Davidsen, ordfører, Nesna kommune
  • Espen Haaland, NHO Nordland

Seansen vil ledes va Inger Gunn Sande i Nordnorsk kommunikasjon.

Arrangementet foregår på Campus Helgeland.

Mer om arrangementet

Les rapporten "Høyvekstforetak i Norge: https://www.innovasjonnorge.no/globalassets/0-innovasjonnorge.no/om-innovasjon-norge/hva-vi-gjor/innovasjonstalen/menon.pdf

Fakta:

For ytterligere informasjon kontakt:

Direktør Innovasjon Norge Nordland, Monica Ahyee, telefon: 91329665. Epost: Monica.Ahyee@innovasjonnorge.no

Ta gjerne også kontakt med innlederne, hvis dere ønsker å lage en sak i forkant av arrangementet.

Nøkkelord

Bilder

Monica Ahyee
Monica Ahyee
Last ned bilde
Frode Nilsen i LNS deltar som innleder på Innovasjonstalen i Mo i Rana 18. juni.
Frode Nilsen i LNS deltar som innleder på Innovasjonstalen i Mo i Rana 18. juni.
Last ned bilde

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0158 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, utvikling i distriktene og utvikling av konkurransedyktige norske bedrifter. Innovasjon Norge profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.

Følg saker fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom