United Nations Development Programme

Presseinvitasjon: FN-toppsjef i Asia til Norge

Del

UNDPs Assisterende Generalsekretær for Asia og Stillehavet, Kanni Wignaraja, kommer til Norge fredag 6. mai 2022. Utviklingssituasjonen i Afghanistan og Myanmar er en hovedutfordring for UNDP i regionen. En rekke asiatiske land står i fare for en dyp økonomisk krise som vi nå ser i Sri Lanka. UNDPs analyser viser at dette også kan skje i land som Maldivene, Mongolia, Nepal og Pakistan.

UNDP Frokostseminar: nye prioriteringer og utviklingsveier i Asia 

 

Tid: Fredag 6. mai 2022 klokken 10:00 – 11:30  

Sted: UNDP Oslo Governance Centre, Kongens Gate 12, 0153 Oslo 

Vi inviterer pressen til et eksklusivt frokostseminar med Kanni Wignaraja, UNDPs Assisterende Generalsekretær for Asia og Stillehavet. Fredag 6. Mai 2022 klokken 10:00-11:30, kun tilgjengelig for fysisk deltakelse ved UNDP Oslo Governance Centre, Kongens Gate 12, 0153 Oslo.  

Frokostseminaret, organisert av UNDP Oslo Governance Centre, vil sette lys på utviklingsutfordringer i Asia, samt invitere til ekspertanalyser basert på den nye UNDP-publikasjonen «The Great Upheaval». 

  • FN-topp, Wignaraja, vil introdusere boken og dens temaer, som vil bli fulgt av kommentarer fra eksperter for å starte diskusjonen.  
  • Diskusjonen vil bli moderert av Arvinn Gadgil, direktør ved Oslo Governance Center 

Rundt 15-20 representanter fra akademia, tenketanker og offentlige etater vil bli invitert til å delta. 

 

Bakgrunn 

Ved begynnelsen av det 21. århundre løftet Asia én milliard mennesker ut av fattigdom på én generasjon, en enorm økning som plutselig ble hindret av COVID-19-pandemien. Pandemien har avslørt skjørheten til slike utviklingsprestasjoner som er oppnådd gjennom flere tiår. "The Great Upheaval" hevder at regjeringer må spille en proaktiv rolle i å styrke kapasiteter, bygge byråkratier og fremme menneskelig sikkerhet ved å beskytte mot nedsiderisiko. Slike risikoer er mest dramatisk illustrert i dag av Sri Lanka som står overfor en svekkende gjeldskrise, som grunner i økonomisk styringssvikt. Offentlige protester som krever ansvarlighet for de økende levekostnadene, drivstoffmangel og skyhøy inflasjon har de siste dagene resultert i vold. Andre land i regionen står foran en lignende fremtid. Hva er veiene ut av disse flerfoldige krisene? 

Formål 

Målet med dette møtet er å samle utvalgte forskere, beslutningstakere og praktikere for å diskutere og dele refleksjoner om de mange krisene land i Asia står overfor, og hvordan regjeringer kan navigere veier ut av disse ofte gjensidig forsterkende krisene for å sikre mer rettferdige utviklingsresultater for alle. 

 

Agenda 

09:45-10:00 - Kaffe/forfriskninger 

10:00-10:05 - Velkomst og introduksjon 

                       ArvinnGadgil, direktør for UNDP Oslo Governance Centre 

10:05-10:35 - The Great Upheaval: Navigere nye utviklingsveier for Asia 

                       Kanni Wignaraja, assisterende generalsekretær og direktør for UNDPs 

                       regionale byrå for Asia og Stillehavet 

10:35-10:55 - Kommentarer fra eksperter

10:55-11:25 - Ekspertsamtale 

11:00 -           Slutt
 

Det vil være muligheter for billedtakning. 

 


Ønsker du å delta på frokostseminaret eller ønsker
et intervju med FN-topp, Kanni Wignaraja?

Ta kontakt med Emilie Andresen
Kommunikasjonsrådgiver
Tlf: 464 63 687 
E-post: emilie.andresen@undp.org 

 

Nøkkelord

Kontakter

Om United Nations Development Programme

United Nations Development Programme
United Nations Development Programme
Kongens gate 12
0153 Oslo

22121600http://undp.org/oslocentre

Følg pressemeldinger fra United Nations Development Programme

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra United Nations Development Programme på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra United Nations Development Programme

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom