United Nations Development Programme

Presseinvitasjon: FN-topp for Afrika til Norge

Del

UNDPs Assisterende Generalsekretær for Afrika, Ahunna Eziakonwa, kommer til Norge mandag 9. mai 2022. Å endre narrativet om Afrika, og se forbi bistand og mulig avhengighet, er essensielt for fremtidig utvikling for kontinentet. 9. mai inviterer vi til paneldebatt om dette temaet.

PANELDEBATT: Et nytt narrativ for Afrika

Tid: Mandag 9. mai 2022 klokken 14:15-15:15

Sted: Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI), C.J. Hambros plass 2D, 0130 Oslo

Registering: Registrer din deltakelse

Afrika har vært i sterk vekst over det siste tiåret, og kontinentet har hatt en gradvis, dog ujevn, suksess med å forbedre utviklingsnivået. Likevel er det fortsatt en stor utfordring for det internasjonale samfunnet å klare å bidra til å få Afrika på god vei til en varig og balansert utvikling.

Ukraina-krigens påvirkning i Afrika, sammen med Covid-19-pandemien, gjeldskriser, konflikter og klimaendringer, fører til at fattigdomsnivået holder seg høyt. Med begrenset økonomisk diversifisering, vedvarende ulikheter, høy arbeidsledighet, demokratisk tilbakegang, mindre matsikkerhet og miljøskader, har Afrika ennå ikke fått startet på en bærekraftig utviklingsvei som kan komme alle til gode over tid.  

For at Afrika skal lykkes i sin utvikling, må det internasjonale systemet fokusere mer spesifikt på dette kontinentet, og komme med mer effektive måter for å løse spesielle behov. Å endre narrativet om Afrika, og se forbi bistand og potensiell avhengighet, er essensielt for fremtidig utvikling. I løpet av årets EU-AU-toppmøte uttrykte afrikanske ledere behovet for en endring i tankesettet fra en donor-mottaker-tilnærming til et som er basert på partnerskap og likebehandling.

Sammen med Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) og Senter for Utvikling og Miljø (UiO) ønsker UNDP Norge å invitere til en paneldebatt med blant annet Ahunna Eziakonwa, Assisterende Generalsekretær for Afrika som panellist. Her ser nærmere på spørsmål som er knyttet til utfordringer rundt utvikling på det afrikanske kontinent og behovet for et nytt narrativ. 

I panelet: 

  • Ahunna Eziakonwa, assisterende generalsekretær og leder for Afrikabyrået i FN sitt utviklingsprogram (UNDP) 
  • Morten Bøås, NUPI 
  • Hamdi A. Mohamed, Statistisk sentralbyrå og Rethinking Economics Norge 

Debatten modereres av Dan Banik, professor og leder for Oslo SDG Initiative ved UiO. Arrangementet strømmes også til NUPIs Youtube-kanal (dette krever ikke påmelding). 

Det vil være mulig for billedtaking.

Det kan legges til rette for dybdeintervju med FN-topp i Afrika, Ahunna Eziakonwa. Ved interesse, ta kontakt med kommunikasjonsansvarlig Oda Steen. 

Kontakter

Om United Nations Development Programme

United Nations Development Programme
United Nations Development Programme
Kongens gate 12
0153 Oslo

22121600http://undp.org/oslocentre

Følg pressemeldinger fra United Nations Development Programme

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra United Nations Development Programme på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra United Nations Development Programme

Presseinvitasjon: Unik FN-konferanse i Norge 31. Mai om demokrati og styresett25.5.2022 17:53:03 CEST | Presseinvitasjon

FNs utviklingsprogram arrangerer en unik konferanse tirsdag 31 mai med fokus på demokrati, styring og utvikling. På konferansen deltar utenriksminister Anniken Huitfeldt, toppsjefen i FNs utviklingsprogram Achim Steiner, Norad-direktør Bård Vegar Solhjell, toppsjefen i FNs befolkningsfond (UNFPA), samt politikere, akademikere og journalister. Alle er fysisk til stede på konferansen.

Norge svekker ryggraden til FNs humanitær- og utviklingsinnsats12.5.2022 17:50:23 CEST | Pressemelding

I revidert statsbudsjett foreslår regjeringen å kutte hele kjernestøtten på 440 millioner kroner til FNs utviklingsprogram (UNDP). Totalt kutter regjeringen 850 millioner kroner til FNs organisasjoner. Konsekvensen er svekket norsk respons på humanitære kriser og utviklingsutfordringer verden over. I er Norges rennommé som stabil og troverdig partner i internasjonalt utviklingsarbeid satt i spill.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom