NorSIS

Premiere: Secflix- en videoportal for informasjonssikkerhet

Del

Vi lanserer videoportalen Secflix. Her samles de beste filmene om informasjonssikkerhet for å gi folk flest og norske virksomheter gode råd og tips om digital sikkerhet.

– Med Secflix håper vi å gjøre kunnskap om informasjonssikkerhetsarbeid lettere tilgjengelig for alle. Ved hjelp av video deler vi våre beste råd for alt fra hvordan du sikrer Gmail-kontoen din med totrinnsbekreftelse til hvor viktig det er å sikre ditt smarte hjem mot forskjellige typer angrep, sier seniorrådgiver i NorSIS, Vidar Sandland.

Secflix finner du her 

Råd og tips på en enkel og underholdende måte

NorSIS inviterer alle private og offentlige virksomheter til å dele sine beste informasjonssikkerhetstips på Secflix. I tillegg til filmer som gir konkrete tips forklart på en enkel og underholdende måte, har portalen også filmer som forklarer begreper og fenomener.

– Filmene er delt inn i kategoriene «Smarte tips», «Pass på», «Fiks det» og «Forstå det». Vårt ønske er at dette skal styrke den digitale sikkerhetskunnskapen blant nordmenn ved å gjøre budskapet mer visuelt og tilgjengelig, sier Sandland.

Gjør gode informasjonssikkerhetsråd tilgjengelig for enda flere
Vi i NorSIS har i dag sammen med Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (Nkom) og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM) ansvaret for Nettvett.no. Her kan du finne råd og tips for å unngå de fleste digitale truslene som rammer nordmenn i det digitale rom. Bare i de første fem månedene i år økte besøkene på nettvett.no med mer enn 70 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. 

Med Secflix ønsker NorSIS å gjøre dette innholdet enda mer tilgjengelig for enda flere målgrupper, på en enkel og engasjerende måte. 

– Mange av våre råd er enda enklere å forstå om de vises i en film. Film er et godt virkemiddel for å forstå begreper og trusler som rent umiddelbart virker vanskelig. Ved å samle de beste og mest nyttige informasjonssikkerhetsfilmene på Secflix, håper vi at flere enkeltpersoner og virksomheter skal bli tryggere på nett, sier Sandland.

Inviterer alle til å dele sine informasjonssikkerhetsfilmer

NorSIS inviterer både sikkerhetsbransjen og andre til å dele sine beste informasjonssikkerhetsfilmer på Secflix. Før filmene legges ut på portalen vil NorSIS vurdere dem. Filmene deles fra andre plattformer som Vimeo eller YouTube, så bidragsytere har til enhver tid full kontroll over eget innhold. Det er viktig å understreke at NorSIS ikke overtar rettigheter eller eierskap til filmene.  

– Vi håper at mange virksomheter, både innenfor sikkerhetsbransjen, men også andre, vil lage korte og informative filmer som både engasjerer og lærer de som ser på noe om informasjonssikkerhet.  Dette er en digital dugnad som vi inviterer alle aktører til å delta i. Alle filmene som ligger her kan fritt brukes, både på arbeidsplasser, i foredrag og lignende. Vi tror det er et behov for dette ute i samfunnet, sier seniorrådgiver i NorSIS, Vidar Sandland.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om NorSIS

NorSIS
NorSIS
Teknologivn. 22 (bygg A)
2815 Gjøvik

(+47) 40 00 58 99http://www.norsis.no

Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) er en uavhengig organisasjon som arbeider for økt kunnskap om og forståelse for informasjonssikkerhet.

Formålet til NorSIS er å bidra til at informasjonssikkerhet blir en naturlig del av målgruppenes hverdag. Dette oppnår vi gjennom bevisstgjøring om trusler og sårbarheter, opplysning om konkrete tiltak og påvirkning til gode holdninger. Senterets definerte hovedmålgruppe er norske virksomheter i privat og offentlig sektor. Aktiviteten er særlig rettet mot små og mellomstore private virksomheter og kommunesektoren, så vel som den enkelte innbygger.

Følg pressemeldinger fra NorSIS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NorSIS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NorSIS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom