Potetsalat, et must til sommermåltidet
«Nesten» alle serverer potetsalat
En undersøkelse gjennomført av Norstat i juni 2019 for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), viser at over halvparten av alle som griller serverer potetsalat. Over 53 % kjøper den ferdig. Men mange ønsker å lage sin egen.
Det finnes utallige oppskrifter å velge blant. Matfaglig rådgiver i OFG Toril Gulbrandsen har noen tips til enkle og magre varianter som ofte etterspørres.
Bruker du for eksempel cottage cheese, kesam eller yoghurt fremfor majones og rømme, sparer du kalorier uten å miste smak, bare ved å velge litt magrere alternativer.
Smak gjerne til med friske urter, sennep, rødløk og hvitløk, epler og/eller soltørkede tomater for å nevne noe. Eksperimenter med å tilsette smaker du selv liker. Det er bare fantasien som setter grenser. Poteten er hovedingrediensen. Husk også at potetsalaten gjerne tykner når den får stått litt, og at den smaker godt selv etter noen dager i kjøleskapet. Lag gjerne mye av gangen. Den tåler oppbevaring, og det er alltid greit å ha potetsalat tilgjengelig.
Pimp opp den ferdigkjøpte potetsalaten
Kjøper du ferdiglaget potetsalat i butikken så kan du gjerne ha i mer poteter før den serveres. Ferdigkjøpte inneholder gjerne mellom 50 og 70 % poteter, så her er det god plass til mer poteter.
Pimp opp og lag din egen vri med mer kokte poteter og smakfulle ingredienser. Det gjør susen.
Her er noen forslag til sunne hjemmelagde potetsalater:
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenMatfaglig rådgiver
Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.
Bilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
«Bli en smaksdetektiv» vant 1.plass i intensjonsavtalens utmerkelser9.2.2024 15:44:18 CET | Pressemelding
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) med konseptet "5 om dagen barnehage" fikk 1.plass i konkurransen "intensjonsavtalens utmerkelser" som ble delt ut av Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol på NHO denne fredagen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom