Potetsalat, et must til sommermåltidet

«Nesten» alle serverer potetsalat
En undersøkelse gjennomført av Norstat i juni 2019 for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), viser at over halvparten av alle som griller serverer potetsalat. Over 53 % kjøper den ferdig. Men mange ønsker å lage sin egen.
Det finnes utallige oppskrifter å velge blant. Matfaglig rådgiver i OFG Toril Gulbrandsen har noen tips til enkle og magre varianter som ofte etterspørres.
Bruker du for eksempel cottage cheese, kesam eller yoghurt fremfor majones og rømme, sparer du kalorier uten å miste smak, bare ved å velge litt magrere alternativer.
Smak gjerne til med friske urter, sennep, rødløk og hvitløk, epler og/eller soltørkede tomater for å nevne noe. Eksperimenter med å tilsette smaker du selv liker. Det er bare fantasien som setter grenser. Poteten er hovedingrediensen. Husk også at potetsalaten gjerne tykner når den får stått litt, og at den smaker godt selv etter noen dager i kjøleskapet. Lag gjerne mye av gangen. Den tåler oppbevaring, og det er alltid greit å ha potetsalat tilgjengelig.
Pimp opp den ferdigkjøpte potetsalaten
Kjøper du ferdiglaget potetsalat i butikken så kan du gjerne ha i mer poteter før den serveres. Ferdigkjøpte inneholder gjerne mellom 50 og 70 % poteter, så her er det god plass til mer poteter.
Pimp opp og lag din egen vri med mer kokte poteter og smakfulle ingredienser. Det gjør susen.
Her er noen forslag til sunne hjemmelagde potetsalater:
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenMatfaglig rådgiver
Er utdannet kokk og har praktisert yrket i inn og utland. Har en lang fartstid i frukt- og grøntbransjen, og er matfaglig ansvarlig. Er opptatt av fargerik matglede, med mye frukt og grønt, for store og små, i alle situasjoner.
Bilder





Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Slik unngår du magevondt og forstoppelse i julen17.12.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Mange opplever å bli ekstra «stinne» etter julemåltidene. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) minner om at små justeringer – og litt mer grønt – kan gjøre en stor forskjell for fordøyelsen gjennom høytiden.
Rekord på rekord for norske epler19.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Det har aldri vært høstet så mye norske epler – og aldri vært solgt så mye. Per 1.november var det omsatt over 1500 tonn mer norske epler enn på samme tidspunkt i fjor.
Tydelige sosiale forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn spiser18.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
En ny forbruksundersøkelse viser klare forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn får i seg. Inntaket varierer etter foreldrenes inntekt og utdanning. Opplysningskontoret for frukt og grønt og Nasjonalforeningen for folkehelsen etterlyser tiltak som kan sikre like muligheter for god helse.
Nordmenn kaster 9 kilo frukt og grønt i året10.11.2025 07:37:41 CET | Pressemelding
Hver nordmann kaster rundt ni kilo frukt og grønt i året – tre fulle handleposer med spiselig mat. For en familie på fire blir det over 35 kilo rett i søpla. Opplysningskontoret for frukt og grønt forklarer hva som bør kastes – og hva som kan reddes.
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
