Politiutdanningen topper Studiebarometeret

På spørsmål til studentene om tilfredshet med studiet totalt gis poeng på en skala fra 1-5, hvor 5 er mest positivt. Her får politiutdanningen 4,6 og scorer med det aller høyest i landet. Bak politiutdanningen følger studier innen matematikk, statistikk og fysikk.
- Vi er svært glade for at vi opprettholder og gjør oss fortjente til vår høye score av studentene. Vi har fagansatte på alle våre studiesteder som jobber hver dag for at vi skal kunne være verdensledende innen politiutdanning, sier rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen.
Politihøgskolens studenter ligger også over gjennomsnittet på motivasjon for studieinnsats.
- Dette samsvarer godt med bildet jeg har av studentene våre. Mange har jobbet målrettet i flere år for å komme inn hos oss, og de har en sterk indre motivasjon for å bli politi. Det blir de kun ved å utdanne seg ved Politihøgskolen. Dette er nok sterke drivere for at våre studenter er ekstra motiverte, sier Skarpenes.
Studiet oppleves relevant for politiyrket
Politistudentene scorer også over landsgjennomsnittet på at kompetansen de får i studiet er relevant for yrkeslivet, og at studiet er faglig utfordrende.
- Politiutdanningen er en profesjonsutdanning, så at studentene oppgir at kompetanse de får hos oss er overførbar til yrket er naturligvis viktig for oss, kommenterer Skarpenes.
Studentenes tidsbruk
Studiebarometeret presenterer hvor mye tid studentene oppgir at de bruker på studiet ukentlig. Politistudentene investerer mye tid på studiet, med hele 44 timer ukentlig.
- Studentene våre bruker mye tid på studiene. Det er ganske vanlig for flere profesjonsstudier, og derfor er det godt å lese at de samtidig oppgir at de får konstruktive tilbakemeldinger på arbeidet og er fornøyde med våre faglige ansatte, avslutter Skarpenes.
Om Studiebarometeret:
Studiebarometeret er en nasjonal undersøkelse som gjennomføres årlig av NOKUT, Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen. Undersøkelsen spør om studentenes oppfatninger om kvalitet i studieprogrammer ved norske høyskoler og universiteter. Om lag 30 000 studenter på sitt andre og femte år har svart på undersøkelsen. Undersøkelsen dekker så godt som alle norske universiteter og høgskoler. Politihøgskolen hadde over 400 respondenter, og en svarprosent på 58 %.
NOKUT lanserte Studiebarometeret på Kulturhuset i Oslo. Hele rapporten er tilgjengelig på NOKUTS hjemmeside.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
Tel:488 87 934 (kl. 09 - 15) - ikke SMSinfo@phs.noBilder

Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Flere reelle søkere til politiutdanningen30.4.2025 10:28:03 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen har i år 1 442 reelle søkere etter at den første delen av opptaksprosessen er unnagjort. Dette betyr at 253 flere søkere enn i fjor har fullført søknadsprosessen ved å sende inn nødvendig dokumentasjon.
Skal utdanne bank og finans mot svindel29.4.2025 10:38:50 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har fått oppdraget med å utdanne ansatte i bank- og finansnæringen i en forsterket innsats mot svindel og hvitvasking.
Mange utdanninger for flere enn politiansatte11.4.2025 10:14:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
Flere søkere til politiutdanningen5.3.2025 15:03:52 CET | Pressemelding
Etter søknadsfristen 1. mars, har Politihøgskolen fått 3020 søkere til 524 studieplasser. Det er en oppgang på fem prosent fra i fjor. Nytt studietilbud i Alta har fått 256 søkere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom