Stortinget

Politikere fra Østersjø-regionen inntar stortingssalen

Del

Stortingssalen fylles av politikere fra hele Østersjø-regionen som skal diskutere rene hav og fremtidens arbeidsliv. Mandag 26. og tirsdag 27. august er Stortinget vertskap for Den parlamentariske østersjøkonferansen (BSPC).

– Landene rundt Østersjøen er våre venner, naboer og blant våre viktigste handelspartnere. Fred, samarbeid og bærekraftig utvikling i Østersjø-regionen er viktig også for Norge, sier stortingspresident Tone W. Trøen, som åpner konferansen førstkommende mandag.

Rene hav står sentralt

Et av hovedtemaene for konferansen er FNs bærekraftsmål nummer 14: liv under vann og miljøvennlig skipsfart.

– Bærekraftig forvaltning og bruk av havene er avgjørende for hele Østersjø-regionen og sentralt for kystnasjonen Norge. Jeg ser fram til å ta imot politikere fra Østersjø-regionen her på Stortinget for å sette fokus på rene hav, sier Jorodd Asphjell (A), som er stortingsrepresentant og president i BSPC i 2019.

Fremtidens arbeidsliv blir også et viktig tema under konferansen, sammen med migrasjon og integrasjon.

Skal teste nesoddbåten

Søndag går konferansedeltakerne om bord i nesoddbåten, hvor de blant annet skal få høre mer om arbeidet med å bygge om fergene til batterielektrisk drift. Elektriske ferger skal bidra til at landets største bilfrie passasjersamband over Oslofjorden blir utslippsfritt og mer stillegående. Under seilasen vil Oslo kommune informere om Oslo som europeisk miljøhovedstad 2019.

Det parlamentariske østersjøsamarbeidet er parlamentenes motstykke til regjeringssamarbeidet i Østersjørådet (Council of Baltic Sea States). I samarbeidet inngår alle de nordiske og baltiske landene, samt Russland, Tyskland og Polen. I tillegg deltar regionale parlamenter fra Tyskland og Russland. Det er forventet om lag 150 deltakere på konferansen.

Konferansens nettside: www.bspc.net/ 
 

Journalister som ønsker tilgang til konferansen, og som ikke er medlemmer av Stortingets presselosje, bes ta kontakt med:

Silje Bergum Kinsten seniorrådgiver i seksjon for presse og samfunnskontakt ski@stortinget.no Tlf: 93 00 18 54

eller

Øyvind Torvund rådgiver i seksjon for presse og samfunnskontakt oyvind.torvund@stortinget.no Tlf: 907 76 077

Bilder

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom